• Meddig gyógyul a lábfej sérülése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 hete leestem a lépcsőn,kicsavarodott a jobb lábfejem. Rtg. eredmény: A láb egyéb és k.m.n. részének zúzódása. 3 hét múlva nem szűnő panaszok miatt újabb rtg. "A jobb előláb dorsalis és plantarisan is még duzzadt, suffundált, nyom. érzékeny. Keringés, innervatio rendben." Szeretném megkérdezni, hogy mennyire normális az, hogy még mindig nem tudok rálépni a lábamra (mintha zacskós tejre állnék), és hogy még ennyire dagadt és lilásvörös színű? A talpamon látszott a kékesfeketés elszíneződés, ami kb. két hét alatt felszívódott. Aggódom, hogy a dagadást okozó vérömlenyből kifolyólag nem keletkezhet-e más probléma? Mellékelek képet is, 4 hét után még mindig ugyanúgy néz ki a lábam, mint 24 naposan, amikor lefotóztam. (Th. Lioton gél, borogatás, felpolcolás.) Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni és sajnos a fénykép sem érkezett meg. A lábfej zúzódás általában 3-4 hét alatt elmúlik. Akkor szokott elhúzódni a gyógyulás, ha valamilyen statikai, szerkezeti elváltozás van a lábon pl.: lúdtalp, bütyök. Illetve az is befolyásolja a gyógyulást, hogy mennyit pihentette. A kezelések mellett amit alkalmaz lassan múlni kellene a panaszoknak. A kékes.feketés elszíneződés a zúzódás, rándulás során keletkezett vérömleny volt ami lassan felszívódott. Ettől későbbiekben baja nem lehet. Ha továbbra sem enyhülnek panaszai, akkor keressen fel egy másik szakrendelést hátha más szemmel nézve jobb megoldást találnak a panaszaira.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 18., 10:56; Megválaszolva: 2010. november 21., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés