Állandó ólmos fáradtság

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Állandó fáradtsággal küzdök augusztus óta, először csak egy kis furcsa érzés volt, ahogy a kezemet felemeltem, "megéreztem" az egyébként jelentéktelen mozdulatot, mintha lassabban ment volna, vagy nehezebb lett volna a karom a szokásosnál. Ez mostanra odáig jutott, hogy éjjel is felébredek arra, hogy az egész testem ólomszerű, alig tudok megmozdulni, nappal is érzem a nehéz test-érzetet, sokszor álmos is vagyok, hidegrázást tapasztalok (láz nélkül), folyamatos ásítozást és szemégést. Ha rá tudom magam venni a mozgásra, a teljesítményemet nem befolyásolja, tehát végig tudok csinálni egy edzést gond nélkül, nem érzem gyengének az izmaimat. A következő vizsgálatokon vettem részt többnyire negatív vagy (látszólag) nem releváns eredménnyel: koponya mr, gyomortükrözés, vastagbéltükrözés, széklet tenyésztés, mellkas röntgen, légzésfunkciós vizsgálat, kardiológiai vizsgálat, szívultrahang, hasi ultrahang, nőgyógyászati vizsgálat - hüvelyi ultrahang és rákszűrés, emlő ultrahang, fül-orr-gégészet, nyaki és pm ultrahang, reumatolgógia. A következő eredményeim születtek: 22 mm-es paraovarialis ciszta, aminek a mérete nem változott az elmúlt 3 hónapban, utánkövetés szükséges 6 havonta, szívultrahangon mitrális prolapszus, amivel a kardiológus szerint nem kell foglalkozni. Diagnosztizált korábbi betegségem enyhe inzulinrezisztencia és pm alulműködés. PM alulműködésre L-thyroxin Henninget szedek 50 és 25 mikrogrammot felváltva kb. 5 hete, a TSH-m november elején 3.092 volt. Kontroll 1-2 hét múlva esedékes, de a fáradtságom nem javult egyelőre. Ezen kívül a colonoscopia során a vékonybél végén nagyon enyhe Crohn-ra utaló nyálkahártya kép, volt szövettan is, a fertőzéses eredetet a székletvizsgálat kizárta. MR enterográfiára megyek januárban a továbbiakkal kapcsolatban, intenzív hasi tüneteim nincsenek. A vérképem jó, vashiányom nincsen eszerint, B12 és folsav tartományon belül, igaz, az alsóbb szekcióban. Májfunkció, vesefunkció rendben, vizelet normális. Enyhe magnéziumhiány volt, szedek magnézium granulátumot erre. Vérsüllyedés, CRP normális. Éjjel sokszor felébredek, nem alszom végig az éjszakát évek óta, tehát ez nem új tünet, pszichológust tervezek felkeresni ezügyben. Az lenne a kérdésem, hogy milyen irányba indulhatnék tovább? Úgy érzem, nem sok lehetőségem maradt, sajnos a háziorvos nem tud mit tanácsolni. Köszönöm szépen a válaszát!

Dr. Keszthelyi Zsuzsanna válasza témában

Tisztelt Hölgyem! Pontosan ezeket a vizsgálatokat javasoltam volna én is. Étvágya jó? Testsúlya nem változott? Elmondása szerint labor és egyéb vizsgálatai rendben voltak. Neurológusnak mutatta ezeket a panaszokat? Munkahelyén minden rendben van? Valóban, ha minden vizsgálata negatív, akkor egy pszichológiai vizsgálat nem ártana, talán rájönnének, hogy mi állhat a háttérben. Az elvégzett vizsgálatok nem utalnak belszervi károsodása. Szeretném, ha elmondaná, mit mondtak ott önnek, ha ez lehetséges. Üdvözlettel.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2022. december 21.

Kérdések és válaszok: Egyéb

GERD oesophagitis nélkül
Tisztelt Doktor Úr! 1,5 éve szenvedek refluxtól, amire hiába szedtem ppi-ket, sajnos egyáltalán nem hatottak. Próbáltam Esomeprazol 2x40 mg - ot, 3x1...
Epeúti pangás, epehólyag motilitás
Kedves Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni egy lelet értelmezésébe illetve, hogy maga szerint van-e további teendő ezzel kapcsolatosan Nemrég volt egy HIDA...
Vérnyomás csökkentés hogyan?
Tisztelt Doktor nő! Magas vérnyomásra évek óta szedem: Rawell 1,5 1x Nebovilol 5 1x Irabel 300 1x A héten voltam alkalmasságin magas volt a vérnyomásom...
Szívritmuszavar melletti sport?
Kedves Doktor Nő, szeretném a tanácsát kérni az alábbiakban. Korábban még nem tapasztaltam ilyen jellegű panaszokat. Néha nem rendszeres jelleggel, de úgy...
Egyiptomi megbetegedés.
Makula, deregenácó
Szemvizsgálat alkalmával az alábbi diagnózist kaptam: (fárad a szemem, olykor homályosabban látok) AR: 0,25-0,25 125 -0,25 118 Érz. után IOP 18/17 Hgmm...