Lábtőcsont-törés

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 4 hete megbicsaklott a bokám, melyre ráestem és sajnos a sürgősségi ellátás során kiderült, hogy lábtőcsont-törésem keletkezett: egy héjszerű fragmentum tört le. Tekintettel arra, hogy elmozdulás nélküli törés történt, 6 hétig egy, a korábbi szalagsérülésemkor is használt Ottobock Malleo bokaögzítőt, mankózást, 20 db injekciós kezelést (MVT megelőzésére) írtak fel. Már a 4. hétnél járok, azóta csak sarokkal terhelem. Érdeklődnék, hogy egy ilyen jellegű törésnél mennyi esély van a csontosodásra és mennyi idő után, meglátása szerint mennyi idő után terhelhető jobban? Várom mielőbbi válaszát. Köszönöm. B.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szilágyi Annamária válasza témában

Kedves B!

Ahhoz, hogy korrekt választ tudjak adni a kérdésére, fontos lenne tudni, hogy melyik lábtőcsont sérült, s mekkora a letört darab. Az Rtg felvétel nélkül nem adhatok erre szakmailag helytálló választ. Az, hogy nincs elmozdulás jó. A rögzítés jó! Javaslom bízzon a traumatológus kollégámban, aki kezeli Önt. Ő a felvételket látva tud pontos választ adni ezekre a kérdésekre. Mindenképpen érdemes egy ismételt Rtg-t készíteni 4-6 héttel a törés után. Ennek függvényében lehet nyilatkozni a terhelhetőségről.

Üdvözlettel: Szilágyi Annamária

Kérdés: 2022. november 07., 21:42; Megválaszolva: 2022. november 07., 23:14

Kérdések és válaszok: Egyéb

Seb típus megítélése
Tisztelt Doktornő! Egy ilyen sebet vettem észre a gyerekemen. Ön szerint lehetséges, hogy ez egy harapás nyom, akár egér? Felnagyítva furcsa a seb...
Magas vérsüllyedés és triglicerid...
Tisztelt Doktor Nő, Válaszolva korábbi kérdésére - igyekszem napi 2 liter tiszta vizet inni, az utóbbi időben munkahelyi stressz miatt...
Féloldali zsiborgás
Lelet kiértékelése
A múltkor írtam önnek és a választ...