Hasnyálmirigy vagy gyomorprobléma, esetleg kardiólógiai?

Tisztelt Doktornő! Nagyjából szeptember vége óta vannak különböző emésztési problémáim. Amit kiemelnék, hogy gyakori gyomortájéki, ill esetenként bal bordaív környéki szúró érzés. Ezen kívül előfordul, hogy székeléskor gyomortájéki görcseim vannak, csak addig amig nem végzek a wc-n, pedig nincs székrekedésem és egyértelműen gyomor környékéről jön, nem vastagbél vagy végbél eredetű. Epehólyagom másfél éve nincsen, mert eltávolították. 10 éve napi 2-3 székelésem van, így érzem jól magam, ezzel nincs gond. Október közepén magán úton csináltattam hasi ultrahangot, amely szerencsére negatív lett, egyedül ami nekem feltűnt, hogy a hasnyálmirigynek csak a feji és test része ábrázolódott, nem tudom miért. Sajnos a nagymamám 4 éve 90 évesen hasnyálmirigy daganatban hunyt el,azóta nagyon félek ettől a betegségtől. Tud ajánlani olyan szűrővizsgálatot, MR vagy tumormarker vérvételt, vagy valamilyen enzim vizsgálatot ami hasnyálmirigy vizsgálatára irányulna? Akár magán úton is megcsináltatnám. Még hozzatenném hogy szegcsont mögött nem érzek égő érzést, mint a refluxosoknak szokott lenni, így talán nem ez áll a háttérben.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza a hasi panasz témában

A hasnyálmirigy vizsgálatára kontrasztos hasi CT teljesen alkamas vizsgálat (a tumor-markerek szűrő jellegű vizsgálatként nem jönnek szóba). A haránt vastagbél illetve bal vastagbél kanyarulat a gyomor előtt-alatt húzódik, ennek feszülése okozhat szúródást (ennek javulása probiotikum tartósabb használatától, gyógyszeresen Duspatalin vagy Meteospasmyl tabl. panaszvezérelt szedésétől várható.

Kérdés: 2020. november 24., 11:57; Megválaszolva: 2020. november 30., 20:37
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem