• FÉLELEM AZ EVÉSTŐL 2

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        kedves Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! (én vagyok,aki nem mer enni) Ön javasolta, hogy estére quamatel ,gaviscon stb-t használjak... Csak az a baj, hogy ha az égő gyomromra bármilyen savcsökkentőt beveszek csak még jobban fog égni és fájni...ezért alakult ki nálam ez a fóbia, hiszen tudom, hogy semmivel nem tudok segíteni magamon ha ég a gyomrom. Szerintem nekem nem savas refluxom van, hanem esetleg volumenreflux? és ezt érzem mindig estére jobban? ...annak pedig nem tesz jót ha savcsökkentőt szedünk rá. Szóval akkor így mit csináljak? Én egyfolytában azt érzem, hogy kevés a savam, nem tudok emészteni...azt tapasztalatból tudom, hogy bármiféle savcsökkentéstől csak rosszabbul vagyok. Köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Akkor a Quamatelt hagyjuk. A bevonószerek nem csökkentik a savtermelést (Gaviscon, Talcid), a prokinetikumok pedig kifejezetten jók volumen-reflux illetve gyomormotilitási probléma esetén.


        Kérdés: 2020. június 24., 18:02; Megválaszolva: 2020. június 24., 18:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.