• Nem merek enni

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Rettegek az evéstől! Ez azóta van így,mióta szedtem a PPI-ket-többfélét is- és mindegyiktől szinte leállt az emésztésem, illetve étkezések után égett a gyomrom. 1 hónap után abbahagytam , most van egy hete hogy semmit nem szedek. Persze az emésztésem még szörnyű, ugyanúgy mindentől ég a gyomrom. Szedem az itorpide ot és progasztrót. A háziorvos felírt 3 x 0.25 frontint hátha az segít. De sajnos a rettegésem maradt. Úgy gondolom, ha minél kevesebbszer eszek és minél kevesebbet akkor azzal segítek a gyomromnak a regenerálódásban?Hiszen akkor így este nem kell emésztenie... Ezt jól gondolom? Ön szerint hogyan lendüljek át ezen? Annyira félek az éjszakáktól, hogy megint gyomorfájdalomra és gyomorégésre ébredek... Köszönöm válaszát

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Az éhezés nem segít a gyomr regenerálódásában, sőt összességében rontja a gyomor-bélrendszer funkcióját. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre kis adagokat, próbáljon meg bevonószereket használni panaszvezérelten (Talcid, Gaviscon) valamint estére Quamatel-t, ez csak mérsékli a savtermelést, de nem szünteti meg. Ha a rettegés nem szűnik mmeg, akkor pszichiatriai segítségre lehet szükség.


        Kérdés: 2020. június 24., 17:34; Megválaszolva: 2020. június 24., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.