• ppi kúra után

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! A Refluxon-t szedtem legutoljára, napi egyszer 15 mg-ot egy hétig. Sajnos csak egyre rosszabbul lettem tőle.. A legfőbb panaszom, ami a szedésekor keletkezett:annyira lecsökkentette a savamat, hogy alig bírtam emészteni, evések után 2 órával és éjszaka nagyon égett a gyomrom (ez korábban sosem volt) Pedig szedtem mellé itopride -t is.... Emellett nagyon fájt is tőle a gyomrom. Úgy döntöttem abbahagyom. Nem bírom tovább ezt az éjszakai gyomorégést. Úgy érzem olyan a gyomrom, mint egy nagy kiszáradt sivatag, egy állandó kőérzés van benne. A kérdésem:hogyan kell regenerálni a gyomrot egy ilyen savcsökkentő kúra után? Már 3. napja nem vettem be, miket szedjek most ,hogy segítsek a gyomromnak magához térni"? Milyen emésztőenzimeket, vagy probiotikumokat lehet ilyenkor használni? Vagy mit lehetne még tenni, Ön javasolja a savpótlást (pl Betaine, optacid)?

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        A savpótlásnak semmi értelme, a gyógyszer elhagyását követően pár nappal teljesen helyreáll a normál savtermelés. Az Itopride segíthet a megfelelő gyomorürülés biztosításában. Nem gyógyszeresen a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, rendszeres intenzív testmozgás, valamint bevonószerek (Gaviscon, Talcid) panaszvezérelt használata segíthet.


        Kérdés: 2020. június 13., 18:47; Megválaszolva: 2020. június 13., 19:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: