Elemzés

Tisztelt Dokor Nő / Úr! Bár fordulok természetesen szakorovoshoz is, de rá tudna nézni az értékekre? Érdekelne a véleménye. Amiláz 27 U/L Húgysav 520 umol/L Koleszterin 6.30 mmol/L Vas 8.7 umol/L Transzferrin kapacitás 14% TSH 2.352 mIU/l Szabad T4 12.75 pmol/l Szabad T3 12.75 pmol/l Anti-TPO 0.9 U/ml LH 14.38 U/l FSH 7.19 U/l Prolaktin 505.6 mIU/l Ösztradiol 169.2 pmol/l Progeszteron 4.6 nmol/l Tesztoszteron 2.5 nmol/l AMH 13.91 ng/mL Szabad Tesztoszteron 3.9 % Terhelés eredménye : Glükóz 0' 3.8 Glükóz 60' 8.1 Glükóz 120' 9.1 Inzulin 0' 7.7 Inzulin 60' 28.0 Inzulin 120' 46.8 HOMA-IR 1.3 SHBG 68.10 nmol/l Androsztendion 15.3 nmol/l Ezen értékek mire utalhatnak? Tüneteim az étkezés utáni rosszullét, hirtelen vizelesi inger, erős migrén szinte minden nap, zsibbadás végtagokon, arcon, nyelven, gyengeség, libidó teljes hiánya, agyi bizsergés / zsibbadás. Borzasztóan vagyok, alig merek enni mert mindentől rosszul vagyok, fogytam 3 kilót már az alapból kis súlyomból. Ciklusom 23.napján készült a vérvétel . 19 éves, nő, 158 cm és 46 kg. Miért magas a koleszterin ha nem eszek cukrot másfél hete és nem eszem zsírosat? Mit tudok tenni a húgysav ellen? Válaszukat előre is köszönöm. Nagyon aggódom. Üdvözlettel : Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Fáklya Mónika válasza a témában

Kedves Melinda ! Vannak eltérései, pl. a 120 perces cukor szint magasabb a kelleténél (ez csökkent glükóztileranciát jelent, amit diétával, esetleg gyógyszerrel kezelnek), de a tüneteit nem magyarázzák. Mindenképp kell egy részletesebb vizsgálat, hogy kiderüljön az oka a panaszainak. A pajzsmirigy és női nemi hormon szintjei rendben vannak. A tesztoszteron felső határon, ám ez nem oka a panaszainak. Belgyógyász felkeresése javasolt mihamarabb.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. május 28., 13:19; Megválaszolva: 2020. május 28., 23:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem