• CT lelet kiértékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Mellékletben küldöm CT leletem, kérném, magyarázza el, mi mit jelent pontosan, van e okom aggódni? Hozzáteszem, TBC irányában is volt vizsgálat, az negatív lett. Sose dohányoztam, nincs semmilyen káros szenvedélyem, viszont édesapám tüdőrákban halt meg.. :( Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Kérdező! A mellkas CT leletben leírt apró gócoknak, nodulusoknak nincs jelentősége. Egyedül a 6-os szegmentumban leírt cavitálódó ( üregképződést mutató ) góc igényel figyelmet. Ez lehet TBC-s fertőzés jele, de az a tény, hogy az előző vizsgálathoz képest csökkent a mérete, inkább ez ellen szól. Fontos lenne tudni a tüneteket, a kórelőzményt a pontosabb vélemény adásához, de úgy gondolom, hogy inkább egy lezajló folyamat jelei láthatók a CT-n. Rendszeres kontroll szükséges, és a gócok növekedése, vagy szaporodása esetén további vizsgálatok javasoltak. Mellékleletként epekövességet is találtak, amire nem árt odafigyelni, főleg, ha panaszokat okoz.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2020. február 26., 18:02; Megválaszolva: 2020. február 27., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Inkontinencia?
        Kattintson, rendeljen most ingyenes postázással termékmintát a TENA Lady termékeiből.
        Hüvelyszárazság
        Gyakran már a szülést követően, akár néhány napon belül is jelentkezhet.
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.