• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor úr! Nemrég voltam nőgyógyásznál, akkor nem találtak semmit hüvelyi uh-n. Rá egy hétre voltam hasi uh-n, akkor a jobb petefészkemben találtak egy cisztikus képletet. Rá két napra újra voltam nőgyógyásznál, de nem tudta vizuálni a jobb petefészkem mert valami bélkacs rálógott, de azt mondta, hogy ha lenne ciszta azt észrevette volna, mert könnyebb kiszűrni, mint a petefészket magát. 3 hónap múlva kell visszamennem kontrollra. Viszont ma a 18. napomon ovuláció szerű fájdalmam volt és jött is a tojásfehérje szerű folyás kicsit véresen. Naptár szerint tegnap lett volna. Menjek vissza hamarabb Ön szerint? Egyáltalán lehetséges hogy egy hét alatt kialakul egy ciszta, rá két napra eltűnik, majd ovuláció?

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A ciszta önmagában nem jelent többet, mint egy tokkal körülvett, folyadéktartalmú üreg. A petefészkekben normálisan is keletkeznek ilyenek, például a tüszőérés folyamata során. Egyezményesen egy folyadékkal telt üreget akkor nevezünk cisztának, ha annak legnagyobb átmérője eléri a 4 cm-t.A petefészek cisztái lehetnek funkcionálisak és organikusak. A normális menstruációs ciklus az 28 napos,melynek közép idejében ,a 14.napon történik a peteérés. Az alhasi fájdalom és véres folyás felveti a gyulladás lehetőségét,ennek vizsgálatára és kizárására javasolt nőgyógyászati szakrendelés felkeresése. A ciszta vizsgálata a menstruációt követő napokban célszerű,hogy történjen.


        Kérdés: 2020. február 01., 14:46; Megválaszolva: 2020. február 01., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: