• Gyomor panaszok 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Köszönöm válaszát január 15. 18:11es kérdésemre. Venter granulátumot iszok napi 2-3at, az étkezésekre nagyon figyelek, de bármennyire is figyelek étkezés után a bal oldalon a borda mögött (melltől a borda végéig ) érzek fájdalmat, ezzel párhuzamosan hátul is, ugyanazt a feszítő - húzódó érzést. Erős lüktetés, szívdobogás érzés. A gyomromban égést érzek. Estére pedig konkrétan érzem a savat, savgőzt a számban. Néha a nyelés is nehezebben megy, de nem fáj hanem inkább mintha összeszorulna a torkom, vagy valami lenne a gégém környékén. Néha pedig olyan mintha buborék lenne ott. (Elvileg ezeket magyarázza az erős reflux) Most csináltatok egy széklet vér vizsgálatot és egy Helicobacter kilégzéses vizsgálatot. Ön szerint ezek közelebb vihetnek-e az egyébként hónapok óta tartó gyomor problémák megoldásához?? Mert már nagyon elegem van ebből... Kezdetben nem szenvedtem a savval, ez az állapot nagyjából másfél-két hónapja tart. Konkrétan az érdekelne, hogy mi vagy mik lehetnek az okai ha nem reagál a szervezetek a PPI-re, írta, hogy a meggyengült gyomornyálkahártya (stressz miatt), értem. De ezen kívül - gondolok itt vírusra, baktériumra, fertőzésre, daganatra vagy bármire... Köszönöm a választ!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Ha volt gyomortükrözés, akkor a vizsgált területen rosszindulatú folyamat nem lehet. Helicobacter okozhat gyomor illetve nyombélhurutot illetve fekélyt, azt érdemes lehet vizsgálni (viszont kilégzési teszt előtt a savcsökkentők kihagyása javasolt). Vírusos vagy bakteriális fertőzés illetve lezajlása utáni állapot okozhat panaszt, de ezek öngyógyulóak. A széklet vér vizsgálat nem tűnik relevánsnak. Ha dupla dózisú (esetleg más hatóanyagú) savcsökkentő mellett is panaszos marad, akkor ez szinte kizárja a panasz savas eredetét.


        Kérdés: 2020. január 18., 12:13; Megválaszolva: 2020. január 18., 12:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.