• Alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr! 27 éves nő vagyok, 15 hónappal ezelőtt voltam szűrésen (Medserv+), aminek az eredménye negatív lett, februárban mentem volna újra. A problémám a következő: december 14-én kellett volna megjonnie a menstruációmnak, de elmaradt. Egy napig fájt a hasam, de semmi más nem történt. Mivel az utóbbi 2-3 hónapban nagyon stresszes voltam, túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki. December végén olykor - olykor fájdalmat éreztem a jobb oldalon, tipikus ovulációs fájdalomnak tűnt és mivel pont abban az időszakban is volt, szintén természetesnek vettem. Viszont sajnos azóta is tart. Nem folyamatos, van olyan nap, mikor egyáltalán nem fáj, máskor csak egyszer jön elő rövid ideig, máskor többször. Nem intenzív fájdalom és pár percig tart max. Kicsit ilyen görcsös izomlázszerű. Egyéb panaszom nincs. Az én nőgyógyászom sajnos január végéig nem elérhető, kértem időpontot mástól, de csak egy hét múlva tudok menni. Viszont sajnos elkövettem azt a hibát, hogy rákerestem a neten a tünetekre és a méhnyakrákon át petefészekrákig kb. mindent kihozott. Mennyire van valóságalapja, hogy ilyen súlyos betegséggel küzdök? Válaszát előre is köszönöm! N.

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A leírt tüneteket nagy valószínűséggel nem daganatos betegség hanem a menstruációs vérzés kimaradása okozza.Ezért terhességi vizelet teszt és szakorvosi vizsgálat szükséges.Ezen vizsgálatok alapján megállapítható az esetleges terhesség,vagy ennek kizárása esetén hormonális ok miatti menstruáció elmaradás. Kellő vizsgálat után panaszára megfelelő kezelést kap. Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.


        Kérdés: 2020. január 10., 16:06; Megválaszolva: 2020. január 11., 19:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! Körülbelül másfél hónapja, heti 1-2 alkalommal pár órán keresztül szúrást érzek a jobb bordaívem alatt, közben enyhe fájdalmat a jobb kulcscsontomban. Levegővételkor a szúrás erősödik. Nem elviselhetetlen,...
        Kedves Doktor úr! Nemrég voltam nőgyógyásznál, akkor nem találtak semmit hüvelyi uh-n. Rá egy hétre voltam hasi uh-n, akkor a jobb petefészkemben találtak egy cisztikus képletet. Rá két napra újra voltam nőgyógyásznál, de nem tudta...