• Doxycyclin 200 mg szedése 50 kg-os testtömeg alatti beteg esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter pylori (kifújásos teszt eredménye) terápia gyógyszereiként az alábbiakat írta fel számomra az orvos: Doxycyclin 2x200 mg 10 napig, Ulcamed 2x2, Supplin 2x500 mg 10 napig, Emosul 2x40 mg 14 napig, Enterol. (2009-ben kezeltek helikobacter pyorival, visszaellenőrzés nem történt.) Gyógyszerészem felhívta a figyelmemet, hogy a Doxycyclin tablettát nem szedhetik 50 kg-os testtömeg alatti betegek. Ezt az információt a betegtájékoztató is tartalmazza. A kezelőorvosom nem kérdezett rá a testtömegemre, amely jelenleg 44 kg. Nem merem szedni a gyógyszert, az orvos pedig elérhetetlen.Nagyon tartok a mellékhatásoktól. Segítségét kérem, mit tegyek? Csontritkulásra D vitamint és Citrokalciumot szedek. Szedhetem változatlanul őket a kúra alatt? Válaszát tisztelettel várom.

        Dr. Plósz János válasza a H. pylori eradicatio témában

        A H. pylori eradicatio nem sürgős teendő, nem szükséges rögtön elkezdeni és ne is tegye. Érdemes megvárni a kezelőorvost és a gyógyszer lecserélését kérni (valóban kontraindikált a használata). A D vitamin és a calcium mehet a kúra alatt tovább. Az Ulcamed szedése mellett a széklet feketévé válhat, nem kell megijedni tőle.


        Kérdés: 2020. január 07., 11:32; Megválaszolva: 2020. január 07., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: