• További aggodalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a választ!(12.27. 19:16) Pár dolog még nyugtalanít. Az egyik az égő érzés, szegycsont alatt, (de hátul is érzem a bordaivnél ami étkezés után következik, illetve közben is. Bal oldali lüktetés (mell alatt kb) és gyors pulzus szintén azonnal jelentkezik. Kő érzés a gyomromban, köldök felé lefelé egészen. A jobb bordaív alatti feszülés is jelentkezik ilyenkor,-ami aztán balra vándorol-valamint a böfögés, néha remegés is. Kibírhatatlan görcsös fájdalom nincs, a hátamba viszont néha mintha kést szúrnának.(nem mozgásszervi ok, kivizsgáltattam) Ezt a fájdalmat jobb lapocka mellett is érzem néha. (Nagyon figyelek arra H az étkezés lassú és nyugodt legyen) A fogyás is aggaszt és a derék felé sugárzó fájdalom is. Hányinger és hányás nincs. A székletem pedig mintha rendeződni látszana. Egyetért-e azzal, hogy ha a hasnyálmirigynek komoly baja lenne, az látszott volna már legalább a legutóbbi uh-n? Vagy a vérképemen. Ha ezek nem olyan tünetek, amik hasnyálmirigy eltérésre utalnak, akkor mik azok? Több, mint 3honapja tart ez az egész és úgy érzem nem jutok előrébb. Szeretnék már jól lenni végre és elhinni hogy nincs komolyabb baj. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        A hasi UH nem feltétlenül látja jól a hasnyálmirigyet, ezért érdemes egy hasi CT vizsgálatot kérni. A hasnyálmirigy betegségei általában étkezést követő hasi fájdalommal, étvágytalansággal, fogyással járnak (a betegek a fájdalom miatt keveset esznek). Az Ön esetében nem gondolnék súlyos hasnyálmirigy problémára, de ahogy írtam is, huzamosabb szigorú diéta mellett a hasnyálmirigy enzimtermelése jelentősen csökkenhet, akár emésztési elégteneséget okozva is, szóval a diéta fokozatos felbővítése mindenképp indokolt.


        Kérdés: 2019. december 29., 16:41; Megválaszolva: 2019. december 29., 17:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.