• Calprotektin

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktorúr! 1 hónappal ezelőtt a széklet calprotektin értékem 321 mg/kg volt. Most 1 hónapra rá < 15 ug/g ez az érték. A 2. Mintavétel előtt 1 hétig szedtem Budenofalkot 3*1 szemmel. Az lenne a kérdésem, hogy az 1 hét Budenofalk szedése ennyire levihette ezt az értéket? Mit jelent ez a 2 érték? Illetve az lenne még a kérdésem, hogy ételintoleranciák miatt a calprotektin érték lehet-e pozitív? Illetve humát, tőzeg, agyag tartalmú étrendkiegészítő elvihette-e a calprotektint pozitív irányba? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a calprotectin témában

        Az első érték mérsékelten emelkedett szintet mutat (gyulladásos aktivitás jele, szerintem intolerancia ilyet nem okoz). A második érték élettani, lehet, hogy a Budenofalk hatása, de az étrend kiegészítő is segíthetett a javulásban (toxinok megkötése, gyulladáscsökkentés).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. december 13., 22:19; Megválaszolva: 2019. december 14., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter pylori (kifújásos teszt eredménye) terápia gyógyszereiként az alábbiakat írta fel számomra az orvos: Doxycyclin 2x200 mg 10 napig, Ulcamed 2x2, Supplin 2x500 mg 10 napig, Emosul 2x40 mg 14 napig, Enterol. (2009-ben...
        Udvozlom, reflux es epes reflixom van. Tobbszor irtam. Most rettentoen nyom a mellkasom napot ota es fel vagyok fujodva es ettol aludni sem birok. Haziorvos motidint irt,hasmenesem lett. Laktoz erzekeny vagyok,igy a gyogyszereknek ez is fontos. Graviscot...