• bal váll fájdalma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! 38 éves férfi vagyok. 3 hónapja tartó bal váll fájdalmaim miatt kezdődött kivizsgálásom. Az alábbi MR eredményt kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy kizárható-e a rosszindulatú csontfolyamat, illetve milyen kezelés jöhet szóba? Sajnos a beküldő ortopéd orvoshoz csak 2 hét múlva mehetek vissza. Válaszát előre is nagyon köszönöm! A bal váll MR vizsgálata, három síkú PD FS, coronalis T2, sagittalis T1 súlyozott mérések készültek. Az AC ízületben arthrosis ábrázolódik. A clavicula acromialis végén diszkrét oedema figyelhető meg. Egyértelmű törésvonal nem látszik, subarticularisan néhány apró cysta azonosítható. Az AC szalagrendszer megtartott, kóros folyadék nincs. CC szalagok rendben. A bursákban folyadékgyülem nem látszik. Amennyire a befelé rotált helyzet mellett megítélhető: A rotátorköpeny megtartott, szakadás nem mutatkozik. A hosszú biceps ín a helyén van, szabályos megjelenésű. A natív vizsgálaton a labrum területén szakadás nem látszik. A hyalin porc vastagsága az életkornak megfelelő. A tokon belül folyadék nincs, a tok nem vastagabb. Az izmokban oedema, atrophia nem észlelhető. Vélemény: AC ízületben degeneratív eltérések. A clavicula acromialis végében látott oedema fokozott igénybevétel okozta stressz reakciónak megfelelhet (törés nem ábrázolódott).

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Kérdező! Átnéztem az MR vizsgálati eredményt, daganatos betegség kizárható. A radiológiai szakvélemény megfelel az MR felvételen leírtaknak, állapotát degeneratív eltérések okozzák, konzervatív kezelés javasolt, melyet az MR vizsgálatot kérő ortopédus orvosa tud indikálni. Üdvözlettel: Dr. Bálint Anita


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2019. november 21., 17:26; Megválaszolva: 2019. december 03., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos