• Erős éhségfájdalom, eddig reagált az evésre, de már nagyon ritkán múlik el tőle, reflux-gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! 24 éves nő vagyok, egyetemista, egy hete erős éhségfájdalmaim vannak, eleinte reagáltak az evésre, de egyre többször jönnek elő és egyre nehezebben múlnak el, sokat büfögök fel levegőt is. Jártam háziorvosnál, savas refluxra gyanakodott, Quamatelt írt fel, semmi mást, ez pedig sajnos nem használ. Kaptam beutalót laborba és gasztroenterológiára, azonban utóbbira januárban van időpont. Az elmúlt 3 napban nagyon kevés időre múlik el a hasfájás, hiába eszek. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnánk ezt addig is kezelni, szükséges-e és milyen antibiotikum, (a háziorvos mit tud felírni?), szedjek-e pre- és probiotikumot, vagy más gyógyszert, akár fájdalomcsillapítót? Illetve házilag mit tudnánk tenni? Mit javasolna, hogy elviselhetővé tegyük ezt a gyomorfájdalmat? A háziorvos szerint nem sürgős, kibírom hónapokig is, míg sorra kerülök a beutalóval, azonban nem használt a savlekötő (Quamatel), és az éhségfájdalomtól már nem tudok megszabadulni. (Penicillin-érzékeny vagyok, emellett csak fogamzásgátlót szedek, Harmonetet) Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Az éhségfájdalom általában gyomor- ill. nyombélhurut vagy nyombélfekély jele lehet. Házilag bevonószerek használata (Venter, Gaviscon), illetve a Quamatel 2x40mg valamint a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása segíthet. Ha ennek ellenére nem javul, akkor érdemes a gasztroenterológiai szakvizsgálatot megsürgetni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. október 26., 17:42; Megválaszolva: 2019. október 29., 08:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: