• Gyomor fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Szorongós életvitelem következtében gyomorproblémáim lettek. Ami miatt először ultrahangra mentem augusztus közepén ahol minden negatív lett. Ezt követően rá egy hétre gasztroenterológushoz fordultam, aki gyomortükrözést csinált nálam. Az eredmény a következő lett: Oesophagus kp. tág. alsó szakasza hyperaemias, néhány erosio is látható. Cseresznyényi axialis hiatus hernia. A fundus szabályos. A corpus területén megtartott redõzet, ép nyálkahártya. Az antrum nyh.-ja hyperaemias-biopsia (Hp. státuszt is kérünk). Pylorus kerek, kp. tág. A bulbus oedemas. A duodenum leszálló része ép. Megállapított diagnózis: Nyelõcsõfekély, Idült gastritis k.m.n., Duodenitis, Rekeszsérv, kizáródás vagy üszkösödés nélkül Szövetani szakvélemény: Felszines gyomor nyh.a részletek, az interstitiumban enyhefoku, chronicus, aspecificus lob, aktivitási jelek nélkül . Immunhisztokémia: Anti Hp. Antitest: negativ. Az orvos erre Pantoprazol Sandoz 1x40mg írt fel egy hónapra. A felírt gyógyszert el szedtem illetve a gyógyszer elfogyása óta minden nap 2xVenter granulátumot iszok és diétázok semi kávé, alkohol csak vegetáriánus étrend és szinte minimálisra csökentettem streszt, kamilla tea éhgyomora langyosan de a gyomor fájdalmaim továbbra sem múltak el. A kérdésem a Doktor Úrhoz az lenne, hogy mennyi ideig tart a gyógyulás a fent nevezett betegségekre ? A fent nevezett gyulladások át terjedhetnek e más szervre ? Érdemes lenne el menni még egy gyomortükrözésre ? Sikeresen gyógyulás után kell e tartanom a kiújulásra ? Illetve doktor úr még mit ajánl mivel tudnám még fel gyorsítani a gyógyulást ? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        A gyomorban lévő gyulladásnak és a nyelőcső-eltéréseknek is npok, 1-2 hét alatt gyógyulniuk kell a terápia mellett. Ha a panasz nem szűnt közben, akkor valami mást kell keresni a háttérben. A gyomorhurut illetve a reflux nem terjed más szervre, a gastroscopia ismétlésének nincs értelme.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. október 09., 12:51; Megválaszolva: 2019. október 09., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: