• Magas calprotektin

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Egy ideje időszakosan visszatérő hasfájással, görcsöléssel és lágyabb széklettel küzdök. Ezek a tünetek a megfigyelések alapján tejes ételek elfogyasztása után jönnek elő. Gyengeség, fáradtság szédelgés szintén egy ideje a mindennapjai hoz tartozik. Egy nemrég vérvételből kiderült, hogy 2es vasam van, magas crp értékem.Hasi ultrahanggal rendben volt minden. Kaptam 10 napig supplim gyógyszert és a kontroll vérvétel ill székletvizsgálat eredményei: crp normális érték a székletben pedig nincs vér. Haspuffadás megszűnt, nem fájt sehol (minden tej és laktóztartalmú ételt kiiktattam az étrendemből) . Doktornő javaslatára calprotektin vizsgálatot kértem ami 540es értéket mutatott (minta leadás előtti nap valami rosszat ehettem mert felfújódtam és kicsit ment a hasam, nem tudom ez befolyásolható e ezt az 540es eredményt? Most ott tartunk hogy béltükrözésre kell menjek. Okozhat ennyire magas eredményt valamilyen ételintolarencia? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a calprotectin témában

        A calprotectin érték emelkedése bélgyulladásra utal, szerintem étel-intolerancia nem okoz calprotectin emelkedést (legalábbis ennyire jelentőset nem).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 21., 17:24; Megválaszolva: 2019. június 21., 18:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: