• Evés követő gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A problémám a következő. 8 hónapja szenvedek evést követő gyomorfájdalomtól. A gyomortükrözésem eredménye, reflux, idült gasztritisz, HP pozitivitás. A második eradikáció sikerességét követően folyamatos savlekötő és motilitás elősegítő gyógyszerek szedése mellett sem javult az állapotom,sőt inkább romlott. A laboreredményeim negatívak, a hasi Ultrahang szintén. Enyhe tej, tojás allergiám van, a glutén negatív. Az újabb gyomortükrözésen eroziv gasztritiszt állapítottak meg. Ezután elküldtek hasi CT-re. Az eredmény a következő: A pancreas kissé fellazult szerkezetű, de focalis laesio nem látható. A peripancreaticus zsírszövet elvékonyodott. A pancreasban térfoglalás nem ábrázolódott. Folyadékgyülem nincs. A máj normál nagyságú. Szabályos szerkezetű lép, és vesék. Megnagyobbodott nyirokcsomó nincs. Hólyag ép kontúrú. A gasztroenterológus az mondta, hogy ez teljesen negatív CT és nincs ötlete mi lehet a bajom, Ezután újabb 6 hetes savlekötő és motilitás elősegítő szedését javasolta. Viszont egyre rosszabbul érzem magam 5 kg fogytam, a székletem is megváltozott, nagyon világos és szinte teljesen emésztetlen ételdarabokat tartalmaz. Gyenge vagyok, erőtlen. Nem eszem fűszeres nehéz zsíros ételeket. Erőteljesen diétázom. Napi egy kávét iszok. Február 26.-ra kaptam önhöz időpontot. Addig is tudna nekem tanácsot adni, hogy mit tegyek, mert elég rosszul érzem magam. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Érdemes megpróbálkozni emésztőenzim-pótlással (3x25000E Pangrol vagy Kreon), esetleg epe- illetve gyomorpanaszok esetén Iberogast csepp használatával. Az Itopride dózisa 3x50mg naponta (az 1x50mg-tól szerintem hatás nem várható).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 11., 11:06; Megválaszolva: 2019. február 11., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Több éve fenálló panaszom miatt, a mai napon készült deréksérv gyanúja miatt egy MR vizsgálat, aminek a leletét megkaptam. Fiatalkorom ellenére régóta fáj a derekam, különösen megterhelés után, gyógymasszázs során...
        Kedves Doktornő! Egy részben neurológiai, részben urológiai témáról lenne szó. Még decemberben vettem észre a jobb herém felső pólusán egy csomót, amivel elmentem urológushoz, onnan UH-ra küldtek és megállapították, hogy egy egyszerű...
        Tisztelt Dr. Úr! 8 éve olyan munkahelyen dolgozom,ahol festék van (általában nem érintkezem vele közvetlenül). Így minden évben teljes vérkép kell az üzemorvosi vizsgálatkor. Rólam minden évben megállapítják,hogy alkoholista vagyok....
        Tisztelt Doktor Úr! Mostanában izomfájdalmak szemszárazság és egy jelentéktelenebb izületi panasz miatt Sjörgen szindróma irányába vizsgálnak még nincsenek eredmények, de azt elfelejtettem mondani az immunologián hogy kb 3-4 hete minden...
        Tisztelt Doktor Úr!Panaszaim 4 hónapja kezdődtek.Fogorvosnál voltam,rá 3 napra égett a nyelvem ez egyik oldalon.Ez 1 hónapig tartott.Közben 1 hétig keserű szájízem volt.Eötte sok fájdalomcsillapított szedtem.A nyelvem már nem ég,de a torkom...
        Tisztelt Weborvos! A vér magas kálciumszintjével kapcsolatban lenne kérdésem. A legutóbbi laboreredmény szerint 2,57, a korrigált kálcium 2,45 volt. A labor által meghatározott felső határ 2,42 mmol/l. A háziorvos szerint, amíg egyéb...
        Tisztelt Doktor Úr! Hasi panaszaim kb. 2 éve kezdődtek, miután végigszedtem egy felírt antibiotikumot (Suprax). Ezután nem sokkal jelentkeztek a tünetek: napközben puffadás, alhasi fájdalom, többszöri hasmenés. Elkezdtem szedni probiotikumokat...
        Üdvözlöm! Az elmúlt pár napban nagyon ég az arcom és ilyenkor nagyon piros lesz. A vérnyomásomat meg mértem és jó. Feltűnően ideges vagyok mostanában. Még nem diagnosztizált reflux gyanú áll fent.
        Tisztelt Doktornő/Úr! A problémám a következő. 8 hónapja szenvedek evést követő gyomorfájdalomtól. A gyomortükrözésem eredménye, reflux, idült gasztritisz, HP pozitivitás. A második eradikáció sikerességét követően folyamatos...
        Tisztelt Doktor Úr! Két hónapig használtam a Nuvaring hüvelygyűrűt de párommal megbeszéltük szeretnénk babát. Januárban használtam utoljára igy utolsó menzeszem 01.08-an jött meg. Eddig általában 26 naposak voltak a ciklusaim a gyűrű...