• Evés követő gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! A problémám a következő. 8 hónapja szenvedek evést követő gyomorfájdalomtól. A gyomortükrözésem eredménye, reflux, idült gasztritisz, HP pozitivitás. A második eradikáció sikerességét követően folyamatos savlekötő és motilitás elősegítő gyógyszerek szedése mellett sem javult az állapotom, sőt inkább romlott. A laboreredményeim negatívak, a hasi Ultrahang szintén. Enyhe tej, tojás allergiám van, a glutén negatív. Az újabb gyomortükrözésen eroziv gasztritiszt állapítottak meg. Ezután elküldtek hasi CT-re. Az eredmény a következő: A pancreas kissé fellazult szerkezetű, de focalis laesio nem látható. A peripancreaticus zsírszövet elvékonyodott. A pancreasban térfoglalás nem ábrázolódott. Folyadékgyülem nincs. A máj normál nagyságú. Szabályos szerkezetű lép, és vesék. Megnagyobbodott nyirokcsomó nincs. Hólyag ép kontúrú. A gasztroenterológus az mondta, hogy ez teljesen negatív CT és nincs ötlete mi lehet a bajom, Ezután újabb 6 hetes savlekötő és motilitás elősegítő szedését javasolta. Viszont egyre rosszabbul érzem magam 5 kg fogytam, a székletem is megváltozott, nagyon világos és szinte teljesen emésztetlen ételdarabokat tartalmaz. Gyenge vagyok, erőtlen. Nem eszem fűszeres nehéz zsíros ételeket. Erőteljesen diétázom. Napi egy kávét iszok. Február 26.-ra kaptam önhöz időpontot. Addig is tudna nekem tanácsot adni, hogy mit tegyek, mert elég rosszul érzem magam. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Érdemes megpróbálkozni emésztőenzim-pótlással (3x25000E Pangrol vagy Kreon), esetleg epe- illetve gyomorpanaszok esetén Iberogast csepp használatával. Az Itopride dózisa 3x50mg naponta (az 1x50mg-tól szerintem hatás nem várható).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. február 11., 11:06; Megválaszolva: 2019. február 11., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: