• Evés követő gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A problémám a következő. 8 hónapja szenvedek evést követő gyomorfájdalomtól. A gyomortükrözésem eredménye, reflux, idült gasztritisz, HP pozitivitás. A második eradikáció sikerességét követően folyamatos savlekötő és motilitás elősegítő gyógyszerek szedése mellett sem javult az állapotom, sőt inkább romlott. A laboreredményeim negatívak, a hasi Ultrahang szintén. Enyhe tej, tojás allergiám van, a glutén negatív. Az újabb gyomortükrözésen eroziv gasztritiszt állapítottak meg. Ezután elküldtek hasi CT-re. Az eredmény a következő: A pancreas kissé fellazult szerkezetű, de focalis laesio nem látható. A peripancreaticus zsírszövet elvékonyodott. A pancreasban térfoglalás nem ábrázolódott. Folyadékgyülem nincs. A máj normál nagyságú. Szabályos szerkezetű lép, és vesék. Megnagyobbodott nyirokcsomó nincs. Hólyag ép kontúrú. A gasztroenterológus az mondta, hogy ez teljesen negatív CT és nincs ötlete mi lehet a bajom, Ezután újabb 6 hetes savlekötő és motilitás elősegítő szedését javasolta. Viszont egyre rosszabbul érzem magam 5 kg fogytam, a székletem is megváltozott, nagyon világos és szinte teljesen emésztetlen ételdarabokat tartalmaz. Gyenge vagyok, erőtlen. Nem eszem fűszeres nehéz zsíros ételeket. Erőteljesen diétázom. Napi egy kávét iszok. Február 26.-ra kaptam önhöz időpontot. Addig is tudna nekem tanácsot adni, hogy mit tegyek, mert elég rosszul érzem magam. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Érdemes megpróbálkozni emésztőenzim-pótlással (3x25000E Pangrol vagy Kreon), esetleg epe- illetve gyomorpanaszok esetén Iberogast csepp használatával. Az Itopride dózisa 3x50mg naponta (az 1x50mg-tól szerintem hatás nem várható).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 11., 11:06; Megválaszolva: 2019. február 11., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr, a következőkben kérném a segítségét. Tüneteim: születés óta alacsony testsúly (60 kg alatt, 183 cm magassághoz, 34 éves férfi, sosem voltam ennél nehezebb), hízni sosem tudtam, étkezésem rendben van (minimum 2500...
        Üdvözlöm ! Szeretném segítségét , kérni! Április 23.-án szteroid injekciót kaptam ,Diprophosból egyet. Rá két napra kezdődtek a problémáim , amik hatalmas véraláfutás a combomon ,száraz bőr, élvékonyodott bőr, combomon hátul...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék segítséget kérni a leletem értelmezéséhez. A húgysavam /az étkezésem nem ad rá okot/ már minimum egy éve magas és a CRP is pontosan egy éve is 25 volt. Most 23.7, csak lemaradt a képről. Állandóan rossz a...
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim kb. 2 éve folyamatosak, ami egy antibiotikum kúrával kezdődtek. Reggelente sietős hasmenés, sárgás széklet, amit puffadás előzött meg. A hasmenéssel a tünet is enyhült. Később kiderült, hogy campylobacter...
        Üdv Doktornő-Doktor úr Azzal kezdeném ,hogy 1 napja lázas illetve hőemelkedésem van ,borzasztóan bizsereg a bőröm mintha libabör futna végig rajtam és fáj a bőröm borzasztóan fáj a nyakam a hátam és a legrosszabb ,hogy fojamatosan...
        Jó napot kívánok. 31 éves, 172cm magas, 60kg, két gyerekes (4éves ikrek)anyuka vagyok. Pszhiáter által felállított gyógyszereket szedek. Napi.: 1db Frontin 0.5 mg 1db Cipralex 10mg Mostanában sokat zsibbadt a lábam meg a karom és elmentem...
        Kedves Doktor Úr! Nemrég egy influenza miatt tüdőszűrésen voltam és ugyan a megfázással és egyéb, a tüdővel kapcsolatos probléma nem merült fel, viszont észrevettem egy érdekes domborulatot a rekesz vonalában bal oldalon (mellékelt...
        Kedves Doktornő! Köszönöm a válaszát, amit az alagútszindrómámmal kapcsolatban adott. Arra szeretnék még választ kapni, hogy elképzelhető-e, hogy a fájdalom és a görcs felsugárzik a térdemen keresztül egészen a combom tövéig,és már...
        Tisztelt Doktornő! Már írtam Önnek néhányszor a február végén kezdődő megfázás után fejfájás szédülés témakörben. Nem várom el, hogy emlékezzen rám ezért néhány szóban leírnám. Megfázásom után amit a háziorvosom vírusnak...
        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg kivizsgálás alatt vagyok májmegnagyobbodásom miatt, ami 5 hónapja áll fent és panaszokat okoz számomra, ami elsősorban jobb bordaív alatti fájdalomban nyilvánul meg és laza székletben.De sokszor a jobb alhasam...