• Aggodalom a lelet miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        A következő lelt értelmezésére szeretném kérni! 51 évesen 1 1/2 év után újra megjelenő kevés vérzés miatt Küretet végeztek Szövettani leletem:vérbe ágyazottan laphámfragmentumok, cervix nyálkahártya és endometrium látható. A laphámfragmentumok egy része metaplasias karakterű, az endometrium pedig sejtdús stromával és proliferatios karakterű, többmagsoros hengerhámmal bír atypia és mitosisok nélkül. A szalagszerű stroma nélküli mirigytöredékekben néhol metaplasias csillós hám is fellelhető.Diagnózis: metaplasias laphám, Prolifertios kakakterű endometrium. Másik minta: A vizsgált metszettben néhány lobsejtet tartalmazó nyák található Kérdésem mit jelent a leletem, milyen beavatkozás várható, és mi lehet a betegség kimenetele? Mi okozhatja? Tudok ellene tenni?

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        Ez a szövettani lelet kóros szöveti eltérést nem mutat. Laphám töredékek, méhnyak nyálkahártya és méh nyálkahártya látható. Atípusos, kóros sejtek nem láthatóak benne. Másik minta:néhány gyulladást tartalmazó nyák található. A gyulladás gyógyszeres kezelése jön szóba szükség esetén. Ezzel egyéb teendő jelenleg nincs.


        Kérdés: 2019. január 29., 19:58; Megválaszolva: 2019. január 29., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: