• Hasi görcs probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Problémám a következő. Tegnap hajnalban felkeltem, kimentem mosdóba és mikor visszafeküdtem elkezdett görcsölni a hasam. Nem annyira, hogy nem tudtam felkelni, de azért görcsölt elég jól. Éreztem is mintha mozognának a beleim, és ki is kellett menjek székelni. Nem volt hasmenésem, teljesen normális volt a székletem. Ez a görcsös fájdalom körülbelül másfél óráig tartott. MagneB6-ot szedtem be rá és el is tudtam aludni. Napközben nem jelentkezett újra a fájdalom, viszont úgy érzem, mintha kicsit telített lennék. Az este folyamán éreztem, hogy mozgolódnak a beleim, amit egy-két szellentés kísért. Ma reggel hígabb volt a székletem, mondjuk nem tudom, hogy ez annak tehető, hogy izgulok kicsit ez miatt vagy ez a problémám része.Eddig még nem jelentkezett újabb görcsös fájdalom, viszont kicsit telítettség érzetem van. Lázam nincs, étvágyam is rendben van és nem érzem magam gyengének. Annyi észrevételem van, hogy amióta volt ez a görcs, azóta a hasam jobb oldalán a köldök melletti környéken ha megnyomom kicsit érzékeny. Nem fáj, csak érzékenyebb. Kell valami nagyobb dolog miatt aggódnom? Esetleg vakbél? Vagy csak össze sikerült szednem valami vírust? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Farkas Dávid

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Nem gondolnék aggasztó dologra, akár egy enyhe gyomor-bélhurut, akár diétahiba okozhat ilyen panaszokat. Érdemes pár hétig diétázni (bő folyadékfogyasztás, könnyű-vegyes étrend), probiotikumot használni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. január 17., 10:15; Megválaszolva: 2019. január 17., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: