Gombás hüvelygyulladás?

Kedves Doktor Úr! Elõfordulhat gombás hüvelygyulladás VISZKETÉS NÉLKÜL és a mindenhol olvasható klasszikus túrós jellegū folyás nélkül? Több mint 2 hónapja van állandó égõ hüvelyi és szeméremtesti fájdalmam, ami még nem reagált semmilyen fõként gomba és baktérium elleni kezelésekre. Elképesztõ és nagyon lehangoló, hogy nincs javulás. Most már a végbél záróizomnál is érzek kellementlen fájdalmat, ami az elsõ hónapban nem volt. Jelenleg 600mg-os bórsavas kúp (következõ 4 hónapig) és fluconazol (4 hétig) kezelés alatt állok. Többszörös hüvelykenet és vizelet tenyésztések, STD, rákszūrés negatív. 44 éves vagyok, nem szültem, fogamzásgátlót nem szedek. Ilyen problémám soha nem volt, csak húgyúti 3 éve. Múlt heti mikroszkópikus hüvelykenet vizsgálat lelete: normál lactobacillus flòra, Saccharomyces cerevisiae spórák, PMN leukocyta látható, cytolysis látható. Picit kifejtené, hogy ezek mit jelentenek? Ultrahangon egyik petefészekben egy 5cm-es ciszta látható (szabályos határú, egyrekeszes, homogén folyadék tartalmú) Elõre is köszönöm szépen a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

Az egészséges hüvelyflórát számos mikroorganizmus alkotja, a gombák és baktériumok normál esetben egyensúlyban vannak, s amíg ez az egyensúly fel nem borul, a hüvelygomba nem alakulhat ki.

A gombás hüvelyfertőzés kevesebb nőt érint, mint a bakteriális, de így is elég gyakori, és a vele való találkozás szintén nem kellemes. A gombás hüvelyfertőzés vezető tünete ugyancsak a hüvelyfolyás megváltozása: színe fehér, vagy sárgásfehér, állaga pedig darabos, túrószerű lesz, de szagtalan marad. Emellett kellemetlen, vagy akár erős viszketés és fájdalom is jellemző a szeméremtájékon.

A leírt hüvelykenet gyulladásra utal.Hüvelyváladék tenyésztése és a kórokozó antibiotikum érzékenységének vizsgálata tanácsos.Ez alapján lehet javasolni gyógyszeres kezelést panaszára, de fontos a látott vizsgálati kép is.

A ciszta vizsgálatot igényel, a menstruáció utáni napokban, valamint laborvizsgálat szükséges: CA-125 és He4 levétele. A további ezek birtokában.

Kérdés: 2018. november 14., 23:09; Megválaszolva: 2018. november 15., 17:19
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mi lehet ez?
Kedves Doktor úr! Nemrég voltam nőgyógyásznál, akkor nem találtak semmit hüvelyi uh-n. Rá egy hétre voltam hasi uh-n, akkor a jobb petefészkemben...
Petefészekrák?
Tisztelt Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, hogy a petefészekrák mennyi idő alatt fejlődhet ki? 1-1,5 év alatt is lehetséges vagy ez hosszabb...
Alhasi fájdalom
Tisztelt Doktor úr! 27 éves nő vagyok, 15 hónappal ezelőtt voltam szűrésen (Medserv+) , aminek az eredménye negatív lett, februárban mentem volna...
Hypohormonális sejtkép
Tisztelt Doktor Úr! Cytologiai leletemen az egyéb résznél hypohormonális sejtkép szerepel! Szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent, ezen kívül...
Heg vagy seb?
Tisztelt Dr Úr! A kérdésem a következő lenne. A nyáron zuhanyzás közben megsértettem a körmömmel a nemiszervem bejáratát a bejárati izom...