• Gombás hüvelygyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Elõfordulhat gombás hüvelygyulladás VISZKETÉS NÉLKÜL és a mindenhol olvasható klasszikus túrós jellegū folyás nélkül? Több mint 2 hónapja van állandó égõ hüvelyi és szeméremtesti fájdalmam, ami még nem reagált semmilyen fõként gomba és baktérium elleni kezelésekre. Elképesztõ és nagyon lehangoló, hogy nincs javulás. Most már a végbél záróizomnál is érzek kellementlen fájdalmat, ami az elsõ hónapban nem volt. Jelenleg 600mg-os bórsavas kúp (következõ 4 hónapig) és fluconazol (4 hétig) kezelés alatt állok. Többszörös hüvelykenet és vizelet tenyésztések, STD, rákszūrés negatív. 44 éves vagyok, nem szültem, fogamzásgátlót nem szedek. Ilyen problémám soha nem volt, csak húgyúti 3 éve. Múlt heti mikroszkópikus hüvelykenet vizsgálat lelete: normál lactobacillus flòra, Saccharomyces cerevisiae spórák, PMN leukocyta látható, cytolysis látható. Picit kifejtené, hogy ezek mit jelentenek? Ultrahangon egyik petefészekben egy 5cm-es ciszta látható (szabályos határú, egyrekeszes, homogén folyadék tartalmú) Elõre is köszönöm szépen a válaszát.

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        Az egészséges hüvelyflórát számos mikroorganizmus alkotja, a gombák és baktériumok normál esetben egyensúlyban vannak, s amíg ez az egyensúly fel nem borul, a hüvelygomba nem alakulhat ki. A gombás hüvelyfertőzés kevesebb nőt érint, mint a bakteriális, de így is elég gyakori, és a vele való találkozás szintén nem kellemes. A gombás hüvelyfertőzés vezető tünete ugyancsak a hüvelyfolyás megváltozása: színe fehér, vagy sárgásfehér, állaga pedig darabos, túrószerű lesz, de szagtalan marad. Emellett kellemetlen, vagy akár erős viszketés és fájdalom is jellemző a szeméremtájékon. A leírt hüvelykenet gyulladásra utal.Hüvelyváladék tenyésztése és a kórokozó antibiotikum érzékenységének vizsgálata tanácsos.Ez alapján lehet javasolni gyógyszeres kezelést panaszára, de fontos a látott vizsgálati kép is. A ciszta vizsgálatot igényel, a menstruáció utáni napokban, valamint laborvizsgálat szükséges:CA-125 és He4 levétele. A további ezek birtokában.


        Kérdés: 2018. november 14., 23:09; Megválaszolva: 2018. november 15., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Érzékeny a bőre?
        Ezerarcú PMS
        Az alábbi tanácsok egyszerűen segíthetnek a tünetek enyhítésében.
        Elkerülnéd az antibiotikumot?