• 26 napos menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! A havi menstruációm átlag 26 napig tart, ezt követi egy pár napos, maximum egy hetes szünet. Az erős vérzés nagyjából 3-4 napig tart. Ezen felül a menzesz időszakának fele gyengébb vérzésből, másik fele a barna váladékból áll. Háttértörténet: 22 évesen (7 éve) beszedtem egy antibaby tablettát, a normális vérzésem ekkor borult fel, ezután nagyjából 2 hétig menstruáltam, két hétig nem. 24 évesen beszedtem még egyet, ez persze rontott a helyzeten. Ezt követően két orvosnál is jártam, akik persze vizsgálat nélkül csak egy fogamzásgátlót irtak fel, amik viszont méginkább megnövelték a menstruációval töltött időszakot. 2x voltam hormonvizsgálaton, egyik sem mutatott ki eredményt. Az orvosok szerint rossz időpontokban mentem ( a menstruáció egy megadott időszakában kell menni, de egy 26 napos menstruációt egy átlagos időszakhoz nehéz viszonyítani), de el tudom képzelni, hogy jobb ötlet híján nem mondtak igazat, miután több tízezer Ft-ot fizettem a vizsgálatokért. Egy kisebb vagyont hagytam már ott 5-6 nőgyógyásznál, de a fogamzásgátlón kívül mást nem tudtak ajánlani. Jelenleg nem szedek sem fogamzásgátlót, sem más gyógyszert. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A leírt tünetek a peteérés hiányára utalnak. A hormonvizsgálatot a menstruációs ciklus tüszőérési fázisában 3-5.napon, sárgatest fázisában 20-23.napon kell végezni, az eredmény így értékelhető. Ez a probléma kezelhető gyógyszeresen, a két fázisú menstruációs ciklus hormon gyógyszeres kezelésével. Rendezhető tünetileg a fogamzásgátló alkalmazásával, de azt legalább 3-6 hónapig szükséges előírás szerűen alkalmazni. Nőgyógyászati szakvizsgálat tanácsos.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 03., 10:00; Megválaszolva: 2018. november 04., 19:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: