• Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Csilla! Kérem, nézze meg a mellékelt eredményt, és a vérképet összevetve elemezze ki nekem testvérem, Méhész Vilmos László eredményét! vérvétel csillaggal jelölt részei: GGT:73 glükoz:6 c reaktív protein 8, 01 koleszterin 6, 2 vas: 8, 9 transzferrin telítettség: 14% monocita: 1, 09 trombocita:419 Lelet, ha nem jelenítené meg az adatokat: A pajzsmirigy mindkét lebenyben nagyobb, alsó vége substernalis elhelyezkedésű. A mediadtinum helyzete szabályos, területén megnagyobbodott nyirokcsomó, vagy egyéb térfoglaló folyamat nem látható. A mediastinalis zsírszövet nem infiltrált. A szív normális nagyságú és konfigurációjú.Pericardialis folyadék nem ábrázolódik. A hilusokban nagyobb nyirokcsomó, térfoglaló folyamat nem mutatható ki. A mediastinalis és hilusi érképletek normális lefutásúak és tágasságúak. A tüdőben mérsékelt fokú emphysema látható.Bal oldalon a 3-as és 4-es szegmentumnak megfelelően körülírtabb pleuramegvastagodás figyelhető meg. Az elváltozáshoz egyenetlen, vaskos parenchymás kötegek húzódnak.Pleuralis folyadékgyülem nem ábrázolódik. A mellkasfali lágyrészek szabályosak. A csontokon degeneratív eltérések láthatóak. Segítségét köszönöm! Várom megtisztelő válaszát! Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a labor eredmények témában

        Kedves Kérdező! A leírt laborleletekben csak minimális eltérések vannak, amik nem jelentenek betegséget. Elképzelhető, hogy egy gyulladás zajlott le testvérénél, abból adódnak ezek az eredmények. Szerencsére daganatra utaló jel nincs.Jó lenne tudni, hogy a testvére dohányzik-e, arra utalnak a mellkasi leírásban található eltérések. Pillanatnyilag mindössze, kontroll vizsgálatot javasolnék néhány hét múlva. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2018. október 10., 13:52; Megválaszolva: 2018. október 12., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: