Ön szerint mi lehet a bajom?

Tisztelt Doktor úr! Gastroscopia szövettani eredményem a következő.1.Partialis villus atrophia 2.stádium vékonybél-nyálkahártyában (PVA 2, Marsh 3a tìpus) .Enyhe, chronicus aspecifikus duodenitis.2 enyhe chronicus reactìv gastritis.Helicobacter negatìv, pajzsmirigy, colistrium difficile, széklet vér és calprotectin negatìv, whipple-kór negatìv. Azt mondta az orvos, hogy folytassam a glutén és laktózmentes diétát, de nem mondák hogy konkrétan mi bajom van. A glutén és laktózérzékenység vérvételi eredményem negatìv lett.Tanácsolták még, hogy csináltassak ételallergia tesztet. Mit gondol, mi lehet a bajom? Válaszát előre köszönöm: Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza coeliakia témában

A villus atrophia általában lisztérzékenységre utal, ez előfordulhat (még ha ritkán is) akkor is, ha az antitestek negatívak. Érdemes lenne coeliakia irányába genetikai vizsgálatot végeztetni illetve szigorú gluténmentes diétát tartani.

Kérdés: 2015. május 04., 17:13; Megválaszolva: 2015. május 04., 17:31
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom