Amoxicillin-TEVA antibiotikum és alkohol?

Kedves Dokor úr/nő, Az lenne a kérdésem, hogy az Amocicillin-TEVA antibiotikum összefér-e az alkohollal? holnap lenne egy nagyobb összejövetel és szívesen fogyasztanék alkoholt, de a holnapi nap lenne az utolsó nap az antibiotikum kúrából (1000mg, 10 db. napi 1x2) . Úgy hallottam hogy a penicilin tartalmú antibiotikumoknak nincs káros hatásuk alkohollal 'keverve'. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza témában

Kedves Kérdező!

A probléma már bizonyára megoldódott. Általában a gyógyszerek szedése és az alkohol egyidejű alkalmazása nem javasolt. Van olyan gyógyszer amelyiknél kifejezetten tilos, az Ön által jelzett készítmény nem tartozik ezek közé. Mégsem biztatnám alkohol fogyasztásra a gyógyszerszedés ideje alatt.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. december 06., 20:35; Megválaszolva: 2013. december 09., 00:54
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Emelkedett ferritin
Kedves Doktor Úr/Nő! Párom vérképében az alábbi emelkedett értékeket kaptuk: Ferritin: 533; GGT: 93; GPT: 54. Akkor a háziorvos javaslata az volt...
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése