vérkép értékelés

Tisztelt Doktor Nő /Doktor Úr! Vérvételen voltam az elmúlt hónapban és a következő eredményeket kaptam: vérképem balratol. fehérvérsejt: 15, 10 (4, 8-10, 8) , Neut.gran. 77, 5 (50-70) . Lymphocita: 15, 10 (20-40) . Eosinophil gran: 1, 6 (2-4) . Azonban a vérvétel napján kicsit megvoltam fázva. Azóta kb. 1 hónapja minden reggel fogmosáskor vérzik a fogínyem, fogorvosnál még nem voltam. Az lenne a kérdésem, hogy mi a teendő a vérkép függvényében? Leukémia betegségről lehet szó? Nagyon aggódom. Köszönöm segítségét. Üdvözelettel: J.Lilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza labor lelet témában

Kedves Kérdező!

Teljesen felesleges aggódnia. A balra tolt vérkép minden gyulladásos folyamatban - akár egy torokfájásban, náthában is szükségszerűen létrejön.

Leukémiában a fehérvérsejtek száma több nagyságrenddel haladja meg a normálisat.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2013. szeptember 22., 16:22; Megválaszolva: 2013. szeptember 25., 19:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alacson vas és transzferrin értékek
Tisztelt Doktornő! Vérvételi leletemen néhány értek eltérő, kérem segítesen értelmezni. Vas 8, 3 μmol/L * 10, 7 - 32, 2 Transzferrin 2, 6 g/L 1...
vérvételi eredmény
Tisztelt doktor úr/nő! Tegnap csináltattam vérvételt, aminek az eredményében több eltérés is van a határértékekhez képest. neutrofil 74, 2...
Labor vizsgálat, vérkép
Üdvözlöm! Szeretném megtudni, hogy a vérképem alapján mit tanácsolna! Amik rossz eredményű lett Vas 6, 1 (alacsony) , Totál transzferrin 3, 77 ...
vérkép eredmény
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szülés után a szülész orvosom pajzsmirigy vizsgálatot javasolt, mert túl sokat híztam (12 kg, a gyerek 4.1 kg lett) most...