Palpitatio

Tisztelt doktornő. Tamás vagyok 36 éves. Azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni hogy pár éve palpitació érzéssel fordultam kardiológushoz 2019 januárjában teljes kivizsgáláson estem át szívultrahang, terheléses EKG nagylabor. Eredményeim holter EKG, : Sr. Fr. 53-103/min.között, elvétve SVES látható. Malingnus ritmuszavar blokkolódás ST elev.atió nem észlelhető. Ergometria: 158/ min submax cél fr-a terhelés 8. fokozatában elérte 11,7 MET-et teljesített. A vizsgálat alatt sem angina sem sign. ST eltérés nem jelentkezett. Vélemény negatív terhelés. Echocardiographias vizsgálat: Aorta ascendens: 35mm Aorta gyök: 32mm. Separatio: 20mm Bal pitvar: 36 mm Aorta billentyü: norm Jobb kamra : 28 mm Bal kamra vég diast. átmérő: 51mm Bal kamra syst. átmérő: 34mm Ejectios fractio: 60% Septum mozgás: normál hátsófal falmozgás:norm Anterolateralis fal: norm Inferior fal: norm Septum vég diast. vastagság: 11mm Hátsó fal diast. vastagság:12mm Mitr. áramlási görbe: E/A>1 Ao.V-max:1,65m/s csúcsgr 6hgmm regurgitatio Tricuspidalis billentyü: 1,5 m/s, regurgitatio:ebből számított jobb karai syst. nyomás:9+10 hgmm Mitr. Bllentyü: ép Vél: Segmentális falmozgászavar nincs. Jó bk. funkció. Diagnózis: Palpitatio Epikrízis: jav: puzus kontrol 2×1 panangin Vagy reggel 1,25mg Concor Cor Akövetkezőt vettem észre hogy néha havi 1-2 alkalommal nem csak a plusz dobbanásom van hanem olyan érzésem van mintha csak remegne a szívem kB 10-15 mpig ilyenkor nagy levegőt kell vegyek kicsit meg is szédülök nem jár fájdalommal verejtékezésel csak pihenéskor tör rám ez a dolog néha nagyon megrémisz attól félek egyszer megáll a szívem okozhatja ezt is a palpitatio vagy komolyabb a baj és forduljak újra orvoshoz januártól teljes életmódváltásba szeretnék kezdeni lemondani a dohányzásról heti 3-4 kardió edzéssel étrendváltással. Válaszát előre is köszgönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a témában

Kedves Kérdező! A panasz nem jellemző szívmegállásra szerencsére. Jó jír, hogy nem volt különösebb eltérés a 2019-es vizsgálaton. Panasz alatti EKG segíthetne eldönteni esetleg, hogy van-e teendő, 24 órás EKG monitorozás (Holter) , esemény monitor, vagy okos eszköz is segíthet ennek felderítésében. Gratulálok, az elhatározásához, hogy abbahagyja a dohányzást és egészségesebben fog élni, kitartást kívánok hozzá! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. december 13., 11:31; Megválaszolva: 2020. december 13., 22:34
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Vérkép eredmények
Tisztelt Doktornő! Nem rég, pár napja készítettem általános egészségügyi felmérésként egy vérvételt, amin a következő értékek jöttek ki...
tanács ekg-műszerrel kapcsolatban
Tisztelt Doktornő! - Magas vérnyomás betegségemre szedek : nebivolol 5 mg-os tablattát -napi 1-et. kb.2 éve egy 24 órás vérnyomásmérésnél a...
Magas GGT érték
Kedves Doktornő! A mai laboreredményem szerint nagyon magas a GGT enzimem, és a GPT enzimem is egy kicsit. GOT: 29 U/l, GPT: 51 U/l, GGT: 109 U/l. A...
EKG lelet értékelése
T. Doktornő A következő EKG/ szivultrahang lelet értékelésében szeretném a segítséget kérni : Sinus ritmus 54/ perc Az inferior régióban...
Kardiológia lelet elemzés
Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor...