• Bőrkiütés idegi alapon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A bőrgyógyászom a kiütéseimre azt diagnosztizálta, hogy idegi alapon vannak, depresszióm van és pszichiátert javasol. Valóban rossz idegállapotban vagyok, de hogyan függhet össze az idegrendszerem a bőrömmel, és vajon merre induljak el, hol találok egy megfelelő embert erre? Köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a lelki eredetű kiütések témában

        Kedves Asszonyom! A lélek betegségei megnyilvánulhatnak testi tünetekben, így alakulnak ki a pszichoszomatikus kórképek. Ennek megfelelően kiütések és ekcéma is lehet szorongás és stressz eredménye, illetve a lelki változások súlyosbíthatják ezeket a panaszokat. Ha az alapos bőrgyógyászati kivizsgálás nem talált szervi okot a tünetei hátterében, akkor felmerül a lelki eredet. Ha ön nem érzi magát depressziósnak, vagy nem szeretne gyógyszeres kezelést, akkor javaslom, hogy inkább pszichoterapeutához forduljon, aki a tünetek mögött zajló lelki folyamatokat felfedi és megoldási módokat fog rá javasolni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 15., 15:28; Megválaszolva: 2011. június 16., 00:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: