Alvászavar izomrándulásokkal

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 2022., december elején volt egy hasmenéses vírus a családban, utána, december 20-án én elkaptam a Covidot is ami nálam szintén hasmenéssel jelentkezett. Semmi étvágyam nem volt, állandó hányinger fogytam is sokat, illetve voltam széklettenyésztésen és a bélflórámat teljesen letarolta a vírus a szokásos e.coli baktérium sem tenyészett ki. Mindezek után alvásproblémaim lettek mégpedig úgy, hogy, amint elaludtam megrándult a testem és erre azonnal felkeltem. (Volt már korábban is néha ilyen, de ez nem befolyásolta az alvásminőségemet). Nagyon szorongok, rettegek a fogyástól meg attól, hogy ismét elkapok valamit illetve, hogy komolyabb egészügyi problémám van, reggelente szapora szokott lenni a pulzusom illetve sokat remeg a kezem és köldökömtől bal oldalra fájni szokott a gyomrom. Most viszont szinte egész éjjel semmit nem tudok aludni mert újra és újra előjönnek ezek az összerándulások hol fejembe, hol lábamba néha szinte a gyomromba érzem. Voltam már rengeteg vizsgálaton a vérképem rendben van, hasi uh rendben, pajzsmirigyembe vannak göbök, de hormonális eltérést ne okoz. Voltam koponya MR vizsgálaton ahol 2 mm es aneorizmát találtak. és végül az addiktológián ahol 15 mg yarocen nevű tablettát írt fel a doktornő illetve nappalra 0.25 frontint. (alvás illetve átvágy fokozása miatt) Lehetséges az, hogy a bélflóra teljes pusztulása okozza nálam ezeket az idegi eredetű rángásokat vagy esetleg maga a covid? A Yarocen tabletta esti bevétele és a 0.25 frontin használatától félek mert nem szeretnék antidepresszánsokat szedni. Kérdésem az lenne, hogy mit tanácsol doktornő? Nagyon kimerítőek az éjszakák és a reggeli hányinger, gyengeség, ami már közel 1,5 hónapja tart. Köszönöm előre is válaszát Kissné szilvi

Dr. Pálvölgyi Rita válasza elalvási problémák témában

Tisztelt Kérdező, Az nem zárható ki, hogy a covidot követő, elhúzódó panaszoktól szenved. A bélflóra változása okozhat felszívódási zavarokat, ami szintén okozhat hasonló problémákat. a vizsgálati eredmények negatív volta ugyanakkor nem erősíti a szervi eredet valószínűségét. A Frontin és a Yarocen együtt, de akár külön is segíthet a mélyebb alvásban, a rángások megszűnésében. Amennyiben idegenkedik a Yarocentől, próbálja meg önmagában a Frontin szedését. Emellett magnézium adása is hasznos lehet. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2023. január 25.

Kérdések és válaszok: Depresszió

Elalvás előtti hírtelen légszomj és...
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr visszatérő problémám az erős környezeti frontok időszakában, hogy, amikor próbálok elaludni, már az elalvás pillanatában...
Problémás altatás
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Egy számomra fontos problémával fordulok Önhöz. Kislányunk Márciusban lesz 3 éves, 1 éve bölcsödébe jár, amit látszólag elfogadott...
Tanácstalan
Tisztel gyermekpszichológia! Üdvözlöm!, Mint aggódó édesanya fordulok önhöz! Van egy 2, 5 éves kisfiam aki egy életvidám kisfiú és teljesen egészséges! Viszont...
Gyógyszerváltás sertralin esetén
Kedves Doktornő! Visszatérő, depresszióval és szorongásaim vannak . 2023,decemberéig Sertralint szedtem, orvosváltásnál nem kérdezték mit szedtem és...
Brintellix
Tisztelt Doktornő! Április eleje óta szedem a Brintellix 10 mg gyógyszert, melyet orvosom 20 nap múlva felemelt 15 mg-ra. (Depresszió, szorongás) Enyhe...
Fevarin tartós hiány
Tisztelt doktornő! Több éve szedtem napi 1 db 100mg-os Fevarint, 3 havonkénti szakorvosi kontroll mellett. A kezelőorvosom éppen szabadságom van, és az...