Gyógyszer adagolás bipoláris depresszó esetén

Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! A feleségemnél 10 éve melldaganatot diagnosztizáltak megműtötték,utána bipoláris depressziót állapitottak meg. A mostani időszakig többször átéltünk depressziós és mániás időszakokat. Az idén márciustól depressziós állapotba került melyet a pszichiáter gyógyszerrel kezelte a lakhely szerinti szakorvos. A gyógyulás felgyorsítása érdekében konzult más pszichiáterrel , járt kineziologushoz talpmasszást is végzett és a doterra 100 % os illóolajait is használta. Több változtatás után a gyógyszeres kezelés 1 db 100 mg sertralin sandoz reggel és este 2 db 100 mg lamolepet szedett napközben 4-6 0,25 frontint is szedett.Este hypnogent altató segítette az alvást. November elején elvégzett egy 40 órás agykontroll tanfolyamot amit mai napig is gyakorol reggel és este.Azóta altató nálkül alszik. A feleségem úgy gondolja, hogy jól van, véleményem szerint biztos nem depressziós de gyengén átcsuszott a mániás irányba. Kérdésem, hogy a fent említett gyógyszereket milyen adagban szedje a frontint időközben lecsökkentette napi kettőre. Tudomásom szerint a betegtájékoztató szerint a sertralin nem szedhető mániás időszakban. Kérem, tájékoztasson arról, hogy a fenti gyógyszereket a továbbikban hogy szedje. Előre is megköszönve válaszát!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerelés mániás-depressziós betegségben témában

Tisztelt Kérdező,

Először is azt tanácsolnám, hogy forduljon felesége a kezelőorvosához. Ő ismeri őt is, a betegségét is.

Általánosságban azt tudom mondani, hogy felhangolt állapotokban valóban el kell hagyni az antidepresszánsok szedését, lehetőleg lassan, fokozatosan csökkentve. A lamolepet továbbra is tanácsos szedni. Az nagyon jó irány, hogy lecsökkentette a Frontin szedését, mert az, - különösen az említett magas dózisban, - viszonylag gyorsan vezethet hozzászokáshoz, függőséghez.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. november 28., 11:39; Megválaszolva: 2022. november 28., 17:00

Kérdések és válaszok: Depresszió

Szorongásos tünetek felerősödése
Tisztelt Doktonő! Január 20-án szorongádos depressziót állapítottak meg nálam ami alvászavarba, ètvágytalanságba reggeli remegésbe nyilvánult...
Alvászavar izomrándulásokkal
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 2022. december elején volt egy hasmenéses vírus a családban, utána december 20-án én...
Gyógyszer függőség, Mi a megoldás?
Üdv, Édesanyámról van szó, aki sajnos mély depresszióban szenved. A házi orvosa felírja neki a Xanaxot amit minden nap szed több pirulával és...
Antidepresszáns csere
Kedves Dr. Nő! 8 éve szedek sertadepit (pánikbetegség,kényszergondolatok) szeretnék váltani (Közepes vagy Gyenge szerotonin) gátlóra. Aminek...
Gyógyszer kiürülése a szervezetből
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Szeretném megtudni, hogy a 7 éve szedett Scippa mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? Kérdésem oka a nem...