Dulsevia abbahagyàsa

Kedves Dr. Pálvölgyi Rita! 1,5 ève lett egy depressziós betegsègem ami mára úgy èrzem megszűnt. Azóta szedem a dulsevia 30 mg os gyógyszert heti 5 szemet átlagba. Ami kiválthatta a betegséget az hogy èdesapám öngyilkos lett 2005-ben ès tartottam attól a covid ideje alatt hogy örökölhető a debresszió ès nagyon rá voltam görcsölve egy munkahelyi előrelépésre, emiatt fordultam Dr Kerèkjártó György pszicháterhez aki felírta a dulseviát viszont azóta nem dolgozik, a gyógyszert fel tudják írni nekem mert bejeltkeztem a csepeli ideggondozóba. Van egy ikertesóm eggyütt dolgoztunk 3 èvig egy műszakban ami szerintem sok volt nekem ráadásul 3 műszakban jártunk. Ma már 2 műszakban dolgozom külön a tesómtól, ès az előrelépés is sikerült így sokkal jobban èrzem magam. Szeretnèm teljesen abbahagyni viszont 3-5 nap kihgyás után kisebb szédülèsek keletkeznek. Ezek megszűnnek egy idő után ha teljesen abbahagynám? Mert emiatt nem merem csak abbahagyni. Köszönöm Üdvözlettel Mikovics Róbert

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Elvonásos tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

Igen, a szédülés az abbahagyással együtt járó elvonásos tünet. Minél lassabban hagyja el a gyógyszert, annál kevésbé kifejezett.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. július 28., 21:18 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 12., 16:20
Kérdések és válaszok: Depresszió
Gyógyszer kiürülése a szervezetből
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Szeretném megtudni, hogy a 7 éve szedett Scippa mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? Kérdésem oka a nem...
Bipoláris depresszió kezelése
Kedves Doktornő, Bipoláris zavarral kezelnek jelenleg. A nagyon mély depresszió jellemző az állapotomra (néha voltam hipomán, illetve még kevert)...
Depresszió alapon , öngyilkossági...
Régóta kezeletlen depresszióval élt, a férje halála után akaratlan sírás "rohamok" miatt kapott gyógyszert. Állapota idolegesen javult, majd egy...
Antidepresszáns csere?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már nagyon régóta szenvedek pánikbetegséggel pontosan 9 éve, Szedtem a Scippát 10 mg-ot...
Lamolep indokolatlan szedése
Tisztelt Doktornő! Közel egy éve saját megfontolásból mentem el pszichiátriára kivizsgáltatni magam, mivel tartottam tőle, hogy a viselkedéssel...