Antidepresszáns csere?

Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már nagyon régóta szenvedek pánikbetegséggel pontosan 9 éve, Szedtem a Scippát 10 mg-ot nagyon sokat segített tavaly télen történt, hogy egyszer csak nagyon erősen elkezdtem szorongani ismét visszatértek a pánikrohamok társult mellé depresszió is a gyógyszer mellett is, vissza mentem a pszihiáteremhez felírta nekem a Velaxint nagyon nem vált be teljesen étvágytalan lettem tőle nagyon sokat fogytam, és okozott egy nagyon erős zavartságot,100 mg - ot magamtól letettem 1 hét alatt, visszavettem a Scippát 6 hétig de sajnos már nem hatott, sokkal rosszabb állapotba kerültem (pánikrohamok, depresszió, halálfélelem) Ekkor már szinte semmit nem tudtam enni! Vissza mentem a pszihiáteremhez felírta nekem Yarocent 30 mg-ot egy kis megnyugvást hozott mert tényleg lett tőle Étvágyam, de mivel pánikrohamaim voltak mellette felírta nekem az orvos Rexetin 30 mg-ot is! Nos ezeket így együtt 7 hete szedem, de azt érzem megint mint a szedés elején mintha nem használnának, pánikrohamom ugyan nincs de nagyon erősen szorongok amióta a Rexetint szedem elkezdett zúgni a jobb fülem is, szerintem ettől! De azért kértem időpontot fülészetre! Sajnos van egy olyan problémám, hogy nagyon azt kezdtem beképzelni, hogy agydaganatom lehet és, hogy ezért hatástalanok a gyógyszerek! Maga szerint ez lehetséges? A memóriám kínosan romlott szinte semmit nem tudok megjegyezni, koncentrációm borzalmas lett már az otthoni teendőket is nagyon nehezen tudom ellátni olyan mintha zavart lennék mintha valami nem engedné, hogy gondolkodjak, borzasztó érzés! És ez mellé társult egy olyan érzés járáskor mintha nehéz lenne a fejem mintha valami nyomná, ilyen bizonytalanság érzéssel mintha egy hajón lépkednék ezt szinte egész nap érzem! És nem olyan régen meg jelent egy ilyen szellemképes látás néha kettőt látok a tárgyakból főleg, ha gyorsan csinálok valamit! Kérdésem az lenne, hogy maga szerint ezeket okozhatja agydaganat? Tényleg ezért nem hatnak nekem a gyógyszerek? Egyeltalán milyen hatással lenne az antidepresszáns egy olyan emberre akinek agydaganata van? És ezért lehetek ilyen zavart? Ez a zavartság stressz helyzetben jobban érződik ha leülök akkor nem érzem! Maga szerint felkeressek egy neurológust? A vérképem rendben van! Köszönöm a válaszát!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza diagnosztikus és terápiás kérdések témában

Tisztelt Kérdező,

Nagy a valószínűsége, hogy a leírt panaszok lelki eredetűek, illetve az antidepresszánsok ebben az adagban és kombinációban hozzájárulhatnak a panaszaihoz is.

Ha felmerül a szervi központi idegrendszeri betegség gyanúja, azt mindig érdemes kivizsgáltatni. Tudni kell persze, hogy ilyen betegségek sokkal ritkábban fordulnak elő, mint amennyi esetben felmerül a lehetőségük, így az eredmények többnyire negatívak.

A tünetek enyhítésére pedig érdemes további gyógyszerekkel próbálkozni-egyedileg eltérő, hogy kinél mi válik be.

Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. május 17., 12:42 ;Megválaszolva: 2022. május 18., 09:28
Kérdések és válaszok: Depresszió
Alvászavar izomrándulásokkal
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 2022. december elején volt egy hasmenéses vírus a családban, utána december 20-án én...
Gyógyszer függőség, Mi a megoldás?
Üdv, Édesanyámról van szó, aki sajnos mély depresszióban szenved. A házi orvosa felírja neki a Xanaxot amit minden nap szed több pirulával és...
Gyógyszer adagolás bipoláris...
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! A feleségemnél 10 éve melldaganatot diagnosztizáltak megműtötték,utána bipoláris depressziót állapitottak meg. A...
Antidepresszáns csere
Kedves Dr. Nő! 8 éve szedek sertadepit (pánikbetegség,kényszergondolatok) szeretnék váltani (Közepes vagy Gyenge szerotonin) gátlóra. Aminek...
Gyógyszer kiürülése a szervezetből
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Szeretném megtudni, hogy a 7 éve szedett Scippa mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? Kérdésem oka a nem...