Brintellix mellékhatás

Tisztelt Doktornő! Második hete ismerkedem ezzel a Brintellix nevezetű, viszonylag új antidepresszánssal. Korábban Dulseviát szedtem, napi egyszeri 60 mg. Mivel szinte placebó hatását tapasztaltam, így próbáltuk 90 mg - ra emelni, nem vált be sajnos. Ellenkező hatást tapasztaltam, idegesség, szorongás lett úrrá rajtam. Kb 5 éve szedek antidepreszánst, volt több is, de egy idő után csak placebó (ez volt a jobbik eset), vagy pediglen ellentétes reakciót váltott ki. Nálam egy 2014-ben történt trauma váltotta ki a, depressziós, pánik, szorongásos tüneteket. (Súlyos gerinc sérülés myelon érintettségel) Először a neurológus irt fel antidepit, hogy segítsen az idegeknek. A lényegre térve, második hete szedem ezt az új generitikumot. Először 5 mg-nak a fele + 30 mg Dulsevia, majd második héten reggel 5mg csak Brintellix. Tapasztalatok: - szédülés, mely majd minden fejmozdulatnál ez amolyan áramütésszerű, lüktető, kicsit a szembélnyomással - erős, tenziós, és vagy migrénes fejfájás - kissé homályos látás -koncentráció és kifejezési nehézségek (nem állandó) -hanyagolható hányinger (evés közben veszem be) - végtagi zsibbadás, gyengeség (a zsibbadás nálam a nyaki gerinc szakasztól is lehet, két alkalommal is műtöttek cage, és protézisem is van, myelon érintettséggel volt mindkettő, tavaly volt a második műtétem) - égő érzés az ajkak környékén + szaraz - állkapocs fajdalom, igaz ez tegnap volt - intenziv fejfájás, tenziós, és migrénes (flector 50 mg +sirdalud 4mg kombó hatott) Valószínű, hogy az izommerevség, fájdalom stb gerincműtöttként is lehetséges, de az új gyógyszer valahogy ezt felerősítette., De erre szedek aflamin, vagy flector, izomlazítót. Kérdésem, hogy érdemes e időt adni, ennek a bogyónak? Lehet e este bevenni? Esténként 2 szem frisiumot szedek. Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza témában

Tisztelt Kérdező, A fent leírt tüneteket minden bizonnyal a Dulsevia elhagyása okozza. A Brintellix bevezetése nem szokott ilyen tünetekkel járni. Várhatóan 1-2 hét alatt lecsengenek a tünetek, nyugtató/szorongásoldó szedése tudja enyhíteni őket. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2020. december 07.

Kérdések és válaszok: Depresszió

Egyiptomi megbetegedés.
Mitrális insufficientia
Merckformin XR okozta állandósult...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
PPI okozta b vitamin hiány
Tisztelt Doktor Úr! Hozzávetőlegesen 2 éve szedek savlekötő tablettákat (esomeprazol) melyeket reflux kezelésére írtak fel nekem. Mostanában erős fizikai és...
Hormon vizsgálat
Tisztelt Doktorúr! A ciklusom 5.napján végzett vérvizsgálatom eredményem az alábbi lett: Albumin 45,1 g/l FSH 4,79 IU/l LH 7,99 IU/l Prolaktin 345,31 mIU/l...