Bipoláris depresszió?

Tisztelt Doktornő! Nagyon nehéz így "személytelenül" kérdést feltenni, főleg, hogy egy több mint 40 éves problémáról van szó. 4 éves koromban alvászavarral kezdtek el kezelni egy akkor még kis faluban. 77-ben Miskolcra kerülve, beírattak úszni, hogy ez majd levezeti a fölös energiáimat, a gyógyszereket viszont nem állították le. (Seduxen 3x1, este egy Eunoctin) Édesanyámat nyilván figyelmeztették, a hozzászokás veszélyeire, mert időnként nem kellett szednem, hát mit írjak, pokolian szenvedtem, de a legrosszabb az volt, hogy nem tudtam mitől. Apám kemény ember volt (válogatott tornász a seregben deszantos, tűzszerész, utána hobbi szinten mű repült is) hallani sem akart arról, hogy van két egészséges fia, a harmadik hogy lehet hülye...? A gyógyszer szedési szokásaim azóta változók, volt hogy évekig nem szedtem, de a vége mindig az lett, hogy elszabadult a pokol. Most is egy ilyen "pokolban" vergődöm, hazudozok, átverek mindenkit, feketén veszem a különböző erős nyugtatókat stb. Nagyon szeretnék végképp leállni velük, be képtelen vagyok a fizikai megvonás tüneteit elviselni, edi próbáltam többször is, de volt olyan, hogy még 2 hóna után sem enyhültek, így futom körbe a köröket mostanában. Jelenleg 2 teljes munkaidős főállásom van, úgyhogy maximálisan le vagyok terhelve, de sokáig nem fogom bírni ellátni őket, mert előbb-utóbb kiszúrják, hogy valami nem kerek nálam. Hét nagyon röviden ennyi lenne, számos pszichiáteren, pszichológuson túl vagyok már, sokat segíteni nem tudtak. Tisztában vagyok vele, hogy a hiba az én készülékemben van, csak nem tudok vele mit kezdeni. Válaszát előre is köszönöm: Hornyák-Rajczi László

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszer megvonás témában

Tisztelt Kérdező,

Az egyik lehetőség, amit ajánlani tudok, hogy kórházi körülmények között vonják meg a gyógyszert, persze utána is nehézségeket fog okozni, gondolom.

A másik, hogy megfelelő antidepresszáns beállításával csökkenteni lehet a nyugtató mennyiségét, esetleg lassan el is lehet hagyni. Ezt persze pszichiátriai kontroll mellett javasolnám.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2018. augusztus 21., 04:54; Megválaszolva: 2018. szeptember 08., 15:40
Kérdések és válaszok: Depresszió
Dulsevia abbahagyàsa
Kedves Dr. Pálvölgyi Rita! 1,5 ève lett egy depressziós betegsègem ami mára úgy èrzem megszűnt. Azóta szedem a dulsevia 30 mg os gyógyszert heti...
Bipoláris depresszió kezelése
Kedves Doktornő, Bipoláris zavarral kezelnek jelenleg. A nagyon mély depresszió jellemző az állapotomra (néha voltam hipomán, illetve még kevert)...
Depresszió alapon , öngyilkossági...
Régóta kezeletlen depresszióval élt, a férje halála után akaratlan sírás "rohamok" miatt kapott gyógyszert. Állapota idolegesen javult, majd egy...
Antidepresszáns csere?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már nagyon régóta szenvedek pánikbetegséggel pontosan 9 éve, Szedtem a Scippát 10 mg-ot...
Lamolep indokolatlan szedése
Tisztelt Doktornő! Közel egy éve saját megfontolásból mentem el pszichiátriára kivizsgáltatni magam, mivel tartottam tőle, hogy a viselkedéssel...