Még mit tehetnék?

Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! 20 éves korom óta küzdök pánikbetegséggel, agrofóbiával, depresszióval ami hullámzó, szorongástól, és félelmektől. 16 voltam mikor megerőszakoltak, és édesapám gyerekkoromban nem volt épp egy minta apa.. sőt.. szóval megviselt. Ráadásul nagyon naiv, és lelkis vagyok, mindent a hátamon cipelek. 2013-ban voltam Tündérhegyen, ahol 3 hónapot töltöttem el sikeresen. Ezután sokáig csak Citagenre volt szükségem. Aztán egyre többet többet szorongtam, és jött újra a Rivotril.. Amit előtte már 9 évig szedtem. Most azt veszem észre, ha nem veszek be napi legalább kettőt, akkor mogorva vagyok, nem tudok kedves lenni, és antiszociálisnak érzem magam. Az alvás meg 2mg.-os Rivotrillal megy csak... Napközben csak 0, 5 mg-ot szedek kb kétszer, de van, hogy egyszer, vagy épp, hogy egyet sem... Már kiborít... Novemberben volt egy abortuszom pont ezen gyógyszerek miatt... És amiatt, mert nem tudom egyenesbe hozni magam... Szörnyű a tudat, hogy függő vagyok ismét.. De most nincs lehetőségem Tündérhegyre menni..... Szóval nem tudom mit tehetnék.. csak a gyógyszerrel érzem jól magam.. így hogyan éljek le egy életet? Hogyan neveljek fel gyerekeket? És még a fogaim, és a gyomrom is tönkre ment már a gyógyszerektől..: ( El vagyok kenődve... Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel, Brigitta

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Rivotril szedése témában

Tisztelt Kérdező,

Lehet, hogy a mogorvaság már a hiánytünet megjelenése. Én azt tanácsolnám, hogy nagyon lassan kezdje csökkenteni a Rivotril mennyiségét. Azt felezze, negyedelje először, ami legkevésbé hiányzik. Ha már elért egy új egyensúlyi helyzetet, akkor csökkentse tovább a mennyiséget. A Citagen mennyiségét lehet esetleg emelni átmenetileg, az megkönnyíti a Rivotril elhagyását.Persze emellett egyéb módszerek / relaxáció, pszichoterápia/ megkönnyítik a folyamatot.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 04., 16:31; Megválaszolva: 2016. január 05., 17:42
Kérdések és válaszok: Depresszió
Bipoláris depresszió kezelése
Kedves Doktornő, Bipoláris zavarral kezelnek jelenleg. A nagyon mély depresszió jellemző az állapotomra (néha voltam hipomán, illetve még kevert)...
Depresszió alapon , öngyilkossági...
Régóta kezeletlen depresszióval élt, a férje halála után akaratlan sírás "rohamok" miatt kapott gyógyszert. Állapota idolegesen javult, majd egy...
Antidepresszáns csere?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már nagyon régóta szenvedek pánikbetegséggel pontosan 9 éve, Szedtem a Scippát 10 mg-ot...
Lamolep indokolatlan szedése
Tisztelt Doktornő! Közel egy éve saját megfontolásból mentem el pszichiátriára kivizsgáltatni magam, mivel tartottam tőle, hogy a viselkedéssel...
Tudat alatti depresszió
Üdvözlöm. 44 éves nő vagyok. Egészen kislány korom óta szorongó alkat vagyok. Majd az érettségi után ki is robbant belőlem pánik formájában. De...