Medazepam elhagyása

Kedves Doktornő, azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy tavaly szeptemberben kiderült, hogy terhes vagyok már van két pici gyermekem és nem tervezett terhességről volt szó a férjem, aki egyedül tudott a dologról sajnos nem ismerte fel hogy súlyos terhességi depresszióm és hormon problémáim voltak csak mikor már késő volt és megszakítottuk a terhességet. Ezt követően köznyelven szólva idegösszeroppanást kaptam és pszichiátriai kezelés alatt álltam, de már 1, 5 hónapja a kezelőorvosom beteg súlyosan. A doktornő medazepamot és remifenim +-t írt fel, most azonban szeretnék újra teherbe esni, hogy valamelyest enyhítsem a fájdalmam és túl éljem ezt a helyzetet ehhez azonban az kellene hogy abbahagyjam ezen gyógyszereket. A remifemin+-t abbahagytam, a medazepamot próbáltam azonban hihetetlen erős elvonási tüneteim vannak napi 3x fél alá nem tudom csökkenteni az adagot (2, 5 hónapig szedtem) abban kérném tanácsát (mivel a kezelőorvosom sajnos nincs olyan állapotban, hogy segítsen) írja le, hogy tudom milyen lépésenként abbahagyni a gyógyszert illetve a magzatra amennyiben teherbe esnék milyen hatással lenne ha még szedném teherbeesés idején? Válaszát nagyon köszönöm és elnézést a hosszú levélért.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza terhességmegszakítást követő depresszió témában

Tisztelt Kérdező,

Lassú elhagyás javaslok, mondjuk hetente 1/4 tablettát. A terhesség előtt mindenképp jó volna elhagyni a Medazepamot. Nem gondolt arra, hogy pszichoterápiás kezelés során próbálja feldolgozni a veszteségét?

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. február 14., 14:44; Megválaszolva: 2015. február 14., 15:10
Kérdések és válaszok: Depresszió
Meddig tart a mirtazapin elvonási...
Hogyan kezeljük?
A kiüresedésem gyógyítható?
Érzelmi kilengések
Depresszió