tömegnövelő rexetin szedése mellett

Tiszteletem! 20 mg Rexetint szedek naponta és mostanában elkezdtem konditerembe járni. Szeretnék sima szénhidrát és fehérje tartalmú táplálékkiegészítőt szedni ez miatt. A rexetin tájékoztatójára rá van írva hogy bizonyos triptofán nevű aminosavat nem lehet vele együtt szedni. A tömegnövelő amit szedni szeretnék iylen anyagot külön nem tartalmaz viszont mint tudjuk minden komplett fehérjében van triptofán. A kérdés tehát az lenne, hogy szedhetek-e iylet a rexetin mellett? illetve még az, hogy a rexetin nekem nagyon bevált, 4 hónapja szedem, korábban is szedtem, de leálltam és visszaestem. Nagyon bevált a gyóygyszer, meddig lehet ezt szedni? Akár évekig is? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Veress Dóra válasza rexetinnel kapcsolatos kérdések témában

Kedves Kérdező!

A triptofán a szerotonin előanyaga, így ha nagy mennyiségben viszi be a szervezetébe, akkor fokozódhat a szerotonin termelés, ami zavart okozhat a gyógyszer használata mellett. Emiatt kellene kerülnie ezt a fajta táplálékkiegészítőt, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne szedjen testtömegnövelőt, csak a triptofán tartalom ne legyen benne magas.

A Rexetint bármeddig lehet szedni, nincs időhöz kötve a használata.

Kérdés: 2012. december 11., 01:29 ;Megválaszolva: 2012. december 12., 21:54
Kérdések és válaszok: Depresszió
Antidepresszáns csere
Kedves Dr. Nő! 8 éve szedek sertadepit (pánikbetegség,kényszergondolatok) szeretnék váltani (Közepes vagy Gyenge szerotonin) gátlóra. Aminek...
Gyógyszer kiürülése a szervezetből
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Szeretném megtudni, hogy a 7 éve szedett Scippa mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? Kérdésem oka a nem...
Dulsevia abbahagyàsa
Kedves Dr. Pálvölgyi Rita! 1,5 ève lett egy depressziós betegsègem ami mára úgy èrzem megszűnt. Azóta szedem a dulsevia 30 mg os gyógyszert heti...
Bipoláris depresszió kezelése
Kedves Doktornő, Bipoláris zavarral kezelnek jelenleg. A nagyon mély depresszió jellemző az állapotomra (néha voltam hipomán, illetve még kevert)...
Depresszió alapon , öngyilkossági...
Régóta kezeletlen depresszióval élt, a férje halála után akaratlan sírás "rohamok" miatt kapott gyógyszert. Állapota idolegesen javult, majd egy...