Veszélyes a lipóma?

Anyukámnak lipómája van, és nem tudjuk, hogy mi is lényegében a lipóma (zsírdaganat) . Az orvos csak annyit mondott, hogy nem fontos megoperálni addig, amíg nem zavarja Anyukámat, vagy nem fáj. Kérem, mondja meg nekem, hogy mitől lehet, és van talán más módja is, mint az operáció, ahhoz hogy eltűnjön. Örökölhető betegség vagy sem?

WEBBeteg Szakértő válasza Lipóma témában

A lipoma a bőr alatti kötőszövetben lévő zsírsejtek jóindulatú elfajulása. Ezt a tokkal rendelkező elváltozást abban az esetben indokolt eltávolítani, ha növekszik, panaszt okoz, vagy esztétikailag zavaró. A kialakulásában szerepet játszik a hajlam, de ezirányú vizsgálatok nem történtek. Kialakulásának oka nem ismert, de teljesen jóindulatú betegségről van szó. A műtéten kívül egyéb hatékony módszer nincs.

Tisztelettel: Dr. Boros Miklós sebész

Kérdés: 2008. június 16., 13:39 ;Megválaszolva: 2008. június 16., 13:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Belső pattanás?
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy a hátban kialakuló "csomó" lehet valamiféle belső pattanás? ránéztére olyan, de nem piros, a bőr alatt...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét