Körömeltávolítás

T. Dr.!

Azt szeretném kérdezni, hogy le kell-e vetetni a lábujj körmömöt a teljes gyógyulás érdekében, nől-e azután újra egészséges köröm? Ugyanis több mint 10 éve, gombás az egyik körmöm, kezeltem már 3 turnusban is Diflucan gyógyszerrel, ecseteléssel, el is múlt teljesen, de azután visszajött. A köröm már szinte elhalt, sokszor beszakad. Kérem adjanak választ, hogy érdemes-e sebészetileg eltávolítani a körmöt és azt megcsinálják-e fájdalommentesen?

 

Köszönettel: malibu

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza körömgomba témában

Kedves Kérdező!

A mai korszerű gombaellenes készítmények mellett már nem javasolt a köröm levétele. Érdemes a köröm elól kaparék-mintát vetetni, és a gombát kitenyészteni, így célzottan, a kórokozó érzékenységének megfelelően lehet kezelni a betegséget.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 02., 11:27; Megválaszolva: 2009. július 02., 11:27
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór
Viszkető iütések