Seborrhoeás dermatitis betegségem van. Van erre valami gyógymód?

Hajas fejbőrömön, fülem mögött homlokomon van. Volt a köldökömön is, de azt a Diprosalic 2-3 napon belül elmulasztotta. Voltam már vele SZTK-ban és magán dokinál is, de valahogy nem akar elmúlni, sőt enyhülés sem látszik: (Az SZTK-ban felírták a Diprosilac oldatot, az valamit használt, de nem múlt el tőle teljesen. A magándoki felírt valami kutyvaklékot, mert azt mondta a Diprosalic nagyon erős. Mondhatom ez még úgy sem enyhítette a panaszokat. Felírta a Nizoral sampont, az meg semmit nem használt. Zsíros hajam, ezért most a WU2 sampont használom.

Dr. Bodnár Edina válasza seborrhea témában

Kedves Kérdező!

A hajas fejbőrre meg lehetne próbálni a Detergens sulfuratum sampont, ill. a Diprosalic oldatot tudom ajánlani. A homlokra pedig meg lehetne próbálni a Micetal krémet és a szalicil-kénes hydrophil kenőcsöt. Ha ezek mellett sem javulnak a tünetek, akkor szisztémás itraconazolt ajánlok.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. július 02., 16:32 ;Megválaszolva: 2009. július 02., 16:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...