Hirdetés
      • IPL szörtelenítés dermatofibromával

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/ Doktornö! Érdeklödni szeretnék, hogy az IPL szörtelenítés okozhat e dermatofibroma kialakulást az arra hajlamos személyeknél, illetve lehet e veszélyes az egészségemre, ha a felkaromon a vádlimon és a combomon jelenleg 4 db van. Néhol azt olvastam, hogy ezek a készülékek jó hatással vannak egyes börbetegségekre, használhatom a villanófényes szörtelenítö gépet közvetlenül az elváltozás felületén, vagy ártalmas lehet? Illetve okozhat ez a kezelés további börgyulladásokat, ami miatt újabb dermatofibromák keletkeznek a börömön? Köszönöm válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Dermatofibroma témában

        Nem kellett attól tartani, hogy az IPL elősegíti a dermatofibromák kialakulását. Dermatofibromák inkább szőrtüszőgyulladások vagy csípések után szoktak kialakulni.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2019. január 20., 23:11; Megválaszolva: 2019. január 23., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: