Miért válik le a körmöm a körömágytól?

Tiszteletem! Olyan problémám lenne, hogy kb. 3 hete elkezdett bevörösödni mindkét kezemen a köröm. Először a külső szélnél, majd egyre feljebb húzodott. Később elkezdett leválni a körömágyról. (Mindkét mutatóujjamon szinte már a feléig felszakadt, enyhe fájdalommal) . 1, 5 hete voltam bőrgyógyászaton. Ott nem tudtak semmi konkrétumot mondani, csak felirtak A viraminos olajcseppet, hogy attól majd jobb lesz. Azóta rosszabb.. Ezért kérdezném, hogy mi lehet az oka? Valóban elég neki a vitamin vagy van e valami másik megoldás amivel megakadályozhatnám, hogy teljesen leváljanak a körmeim? (Párnaponta fokhagymás vizben mosom meg a kezeimet, hogy ne kapjon gombás fertőzést a felszakadt résznél. Az úgynevezett "félhold" sem látszik mostmár.) Remélem a csatolt kép segít egyértelműsíteni a problémát. Segítségét köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza köröm témában

Érdemes lenne a körömből gombavizsgálatot végezni, és célzottan kezelni. Az áztatás, mosogatás semmiképp nem tesz jót, illetve kerülje a földdel való érintkezést.

Kérdés: 2015. május 12., 23:18; Megválaszolva: 2015. május 17., 17:18
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
kisfiú lábkörme
Kedves Doktornő! Kétéves kisfiam lábának kisujján így néz ki a köröm (mindkét lábán) . A gyermekorvosunknál rákérdeztünk múltkor, aki...
Vastag lábköröm
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Születésemtől fogva küszködök mindkét nagylábujjamon lévő vastag lábkörömmel. Azt már tudom, hogy nincs köze...
PlEVA+ pajzsmirigy , oltás
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás