Hirdetés
      • Körömgomba kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Több mint két évvel ezelőtt a bőrgyógyász körömgombát állapított meg a jobb lábam nagyujján. Akkor még jobban nézett ki mint most. Csak egy ék alakú helyen vált el a körömlemeztől. Exoderil oldatot és Nizoral krémet kellett használnom. Fél év eredménytelenség után visszamentem, megegyeztünk, hogy folytatom a kúrát. Újabb hónapok múlva, miután szintén nem javult a körmöm, áttértem Loceryl lakkra (önként), ráadásul a rossz, felvált körmöt kivágtam, talán ez sem fertőz, gondoltam (talán nagyon rosszul). Hónapok múlva, idén január közepén áttértem Nailner stiftre, most is használom. A mellékelt képen látszik, hogy az ék alaktól jobbra is fel van válva a köröm. Balra pedig a felülete kemény, alatta viszont rostos és feljön, ezért nem tudom lereszelni vékonyra, hogy mélyebbre juthasson a gyógyszer. Elvileg ki tudnám vágni. Pár hét alatt még nem látok változást. Vajon a lakk jobb vagy a stift? Egyéb egészségügyi panaszom nincs. Kérdésem, kivágható -e a rossz, felvált rész, jót tesz-e a kezelésnek, vagy még több fertőzés juthat be a körömbe. A történethez hozzátartozik, hogy gyermekkorom óta kínlódom a körmöm sarkának benövésével, amit mindig "lelkesen operáltam" sajnos. Várom válaszát, köszönettel: Csaba

        Dr. Bodnár Edina válasza a Körömgomba témában

        A gombás körömrész levágása jót tesz, de ne nyúljon a köröm alá, ne piszkálja azt, mert tovább viheti a fertőzést. A gombaellenes körömlakk hatékonyan segíti legyőzni a fertőzést.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2015. február 08., 15:24; Megválaszolva: 2015. február 16., 14:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: