Körömgomba - hogyan oldhatom meg a problémát?

Tisztelt Doktornő/Úr! Másfél éve tartó kéz hüvelykujján lévő körömgombával küzdök. Mikrobiológiai lelet gomba pozitív, baktérium Trichophyton SP-t mutat, többek között Itrakonozol-ra érzékeny. Mostanáig 9 doboz Omicral-t szedtem be, a megfelelő szünetek betartásával. Exoderil oldatot használtam. Sajnos mindezt eredménytelenül. Néha javulás mutatkozik, aztán visszaesés. Voltam kétszer lézeres kezelésen, de sajnos az első után apró fekete vonalak jelentkeztek a körmömön (ez idén januárban volt), a másodiknál pedig egy vízszintes fehér vonal. Ezért nem mentem többet lézerkezelésre. A gombaellenes körömlakkok, kenőcsök, egyéb oldatok szerintem teljesen hatástalanok lennének, mivel a gyógyszeres kezelés ezeknél sokkal erősebb, viszont hatástalan. Mit tudna tanácsolni, hogyan tudnám megoldani a problémát? Előre is köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a körömgomba témában

Tisztelt Kérdező! Ismételt tenyésztést javasolnék a gyógyszer elhagyása után 1 hónappal. Ha esetleg nincs rá lehetőség, akkor a mikrobiológiai leletben szereplő másik gombaellenes készítményre váltanék amire szintén érzékeny, de előzőleg egy laborvizsgálatot végeztetnék, hogy minden érték rendben van-e.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. június 03., 11:12; Megválaszolva: 2014. június 03., 22:23
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon
Kinyomhatatlan pattanás
Hpv szemölcs
Bőrbetegség