Körömprobléma

Tisztel doktornő/doktor úr! Pár hete a jobb lábam nagyujján mindenféle külső behatás nélkül olyat tapasztaltam, mintha a körmöm vízszintesen két részre vált volna, középen egy bemélyedéssel. Olyan, mintha a körmömre egy újabb réteg került volna, és alá levegő szorult. A mellékletben csatolok róla egy fényképet. Érdeklődni szeretnék, hogy kell-e valamilyen módon kezelni, vagy magától le fog nőni? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza a köröm témában

Tisztelt Kérdező! A kép alapján úgy néz ki, mintha valamilyen sérülés, trauma érte volna a körmöt(cipő is megnyomhatta). Úgy gondolom, le fog nőni, de a sérült körömben könnyebben megtelepedhet gombás fertőzés, ezért megelőzésképpen érdemes valamilyen gombaellenes ecsetelőt használni erre a területre.

Kérdés: 2014. április 09., 22:49; Megválaszolva: 2014. április 16., 13:16
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Mi lehet az?
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon