Bokaödéma.

T.Doktornő.Cukorbeteg vagyok, és az alsó lábszáron barna pigmentes elváltozás látható. A másik gondom, vérnyomásra kaptam Lisonorm forte, és Lisopress tablettát +Tenox, és Cardevilol Hexal-t is.Ezeknek a mellékhatásain rajta van a lábfej, boka megdagadása. Aug.hónapban enyhe ujjremegésre kiírták a Teva ropinirolt, is amin ugyanúgy rajta van a boka és lábfej megdagadása.Ez a tünetet a Ropinirol 8-mg szedése után vettem észre.Kérdezném a doktornőt mit tegyek mert a háziorvos véleménye hogy esztétikai probléma nem okoz gondot.És a barna pigmentes lábszár is zavar mivel kezelhető? Egyenlőre még nincs fekélyes seb, csak kissé száraz bőr.Várom szíves válaszát az ödémára, és a lábszárproblémára.Tisztelettel Pintér László.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza lábdagadás témában

Barnás elszíneződést a lábszárakon krónikus vénás elégtelenség és cukorbetegség is okokzhat. A felsorolt gyógyszerek körül a Tenox okozhatja leginkább a bokadagadást. Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.

Kérdés: 2012. november 08., 09:47; Megválaszolva: 2012. november 12., 09:47
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mitől ödémásodok? 2
Tisztelt Szanyi Andrea doktornő! Köszönöm válaszát! Igen, változik a testsúlyom az ödémával. Néha, ha nagyon vizes vagyok, 4-5 kg-mal is...
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen