• Visszafordult szőrszál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr! Az lenne a panaszom,hogy már kérdeztem azt,hogy a gyantázás után a mellkasomon pattanások lesznek,mely valószínű,hogy szőrtüszőgyulladás-minden szőrszál helyén elsőnek piros pöttyök lesznek,majd utána pattanások.Ajánlották hogy teafa olajat tartalmazó gyógynövényes krém vagy Biola balzsam-ot használjak,azt szeretném egyrészt megkérdezni,hogy ezt a gyantázás előtt kell kenni,hogy puhítsa a bőrt,vagy pedig a gyantázás után kell a bőrömbe masszírozni?Valamint olvasgattam az oldalon a szőrtüsző gyulladáshoz kapcsolódó cikkeket,és találtam olyat,hogy visszafordult szőrszál,nos én a nemi szervemnél is gyantázom,és szerintem ott ez a probléma merül fel nálam,ugyanis gyantázás után 3-4 nappal pattanás szokott kialakulni a gyantázott helyen mikor hol, és nem szoktam megvárni míg fehér genny lesz a pattanásban, meg nem is tudom hogy lenne-e csak szokott lenni egy nagy pukli és kinyomom,és kijön a genny és ahol a genny kijön ott szoktam látni szőrszál csíkot,és azt a szőrszálcsíkot szemöldökcsipesszel megszoktam fogni és amikor húzom a szőrszált látszik hogy a szőrszálnak csak kb a közepe az ami látszik eredetileg ill. amit megfogok mert "mind a 2 irányból" jön kifele mikor kihúzom,a kihúzott szőrszál mérete elég hosszú körülbelül 2x olyan hosszú mint a gyantázáshoz alkalmas szőrszál hossza hanem 3x és olyan mintha a szőrhagymája még élne és nőni tudna tovább a szőr.valamint olyan problémám is van az itteni területen, hogy néha észreveszek a bőrömön keményebb kis csomót mely gombostű méretű,megnyomom és kemény genny jön ki belőle és -szerintem- elhalt szőrszál és a méretéhez képest sok ilyen kemény genny jön ki. Azt szeretném kérdezni,hogy ezekre a problémákra mi a megoldás, olvastam ha jól emlékszem hogy bőrradírt kell használni, az segít ? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szőrtüszőgyulladás témában

        Kedves Kérdező! A teafaolaj és a Biola balzsam is gyantázás után javasolt. A visszaforduló szőrszálak miatt javasolt a bőr rendszeres radírozása, illetve a befordult szőrszál csipesszel való eltávolítása is javasolt. A zuhanyozáshoz javasolt a Lubex gél használata, ez baktériumellenes hatóanyagot tartalmaz.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 15., 18:14; Megválaszolva: 2011. november 16., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés