Mydeton

Már szedtem korábban Mydeton tablettát Fortedol tablettával együtt derékfájásra (gerincsérvem van) . Ma a két tabletta bevétele után kb. félórával erősen izzadni kezdtem, szédültem, a pulzusom 130-135 volt, viszketett nagyon a talpam és tenyerem, majd kiütések jöttek ki rajtam, az arcom vörös lett. Calcium bevétele után eltüntek a tüneteim lassan. Az orvosi ügyeleten azt a tájékoztatást kaptam telefonon, hogy valószínűleg a Mydeton tablettától van. Lehet most Mydetontól allergiám, ha régebben, valamint 2 héttel ezelőtt nem volt, (10 szemet vettem be akkor, kb. 1 hét kihagyása után pedig ma 1 szem)?

Dr. Csuth Ágnes válasza gyógyszerallergia témában

Kedves Hölgyem!

Igen, ha korábban nem okozott ilyen tüneteket a Mydeton, akkor is szóba jön allergénként. Allergológiai szakrendelésen lehet a gyógyszerallergiát kivizsgáltatni.

Kérdés: 2011. március 24., 19:02; Megválaszolva: 2011. március 25., 15:39
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Gyógyszerallergia kimutatása
Tisztelt Doktornő! Immun túlműködésem miatt az életem során egyre több allergia adódott. Szeretném fogászatban használatos érzéstelenítőkre...
gyógyszerallergia
Tisztelt Doktornő! Remélem tud nekem segíteni:) 2011-ben az egyik fogam nagyon begyulladt, gyökértörés volt. A gyulladás miatt sok antibiotikumot...
Algoflex M vagy Bioparox allergia
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla Asszony! Még tegnapelőtt este lettem figyelmes a combomon jelentkező piros foltokra, de akkor még nem gyanakodtam rá, hogy...
Az élet társam penicilin és...
Az élet társam penicilin és algopirin érzékeny, mijen fájdalomcsillapitókat szedhet?